Sinema

Gazetecilik Öğrencilerinin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Film 2024

Gazetecilik Öğrencilerinin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Film 2024. Gazetecilik bölümünde başarıyı hedefliyorsanız, cesur ve araştırmacı bir kişi olmanız gerekiyor. Meraklı ve sorgulayan bir gazeteci olmak çok önemli. Elbette irade de önemlidir. Bu yüzden çok dikkatli olmalısın.

İzlerken yukarıda bahsettiğimiz her özelliği keşfedebileceğiniz filmleri sizler için gazetecilik adayları için derlemek istedik. Beğeneceğinizi umuyoruz. Öğrenci Gündemi iyi seyirler diler.

1- Yurttaş Kane (1941) – IMDb: 8,4

Sinema tarihinin en önemli filmlerinden biri olan Yurttaş Kane, Orson Welles’in bir başyapıtıdır. Bir iş adamının ölümünden önceki son sözü olan “Rosebud” un anlamını araştıran muhabir. Film, izlediği yolu ve sırrı çözme girişimlerini anlatıyor. Filmin dokuz ödülü var.


2- Gündem (2015) – IMDb: 8.1

Başarılı prodüksiyon usta oyuncular Mark Ruffalo, Michael Keaton ve daha birçoğuyla birleştirildi. Spotlight, cesareti ve vuruşu ile izleyiciyi büyülüyor. Boston’daki kiliselerdeki çocuk istismarını inceleyen film Oscar, BAFTA, AACTA ve AFI Awards dahil 122 ödül aldı.


3- Citizenfour (2014) – IMDb: 8.1

Amerikan pazarında oldukça popüler olan hacker Edward Snowden ile ilgili pek çok filmin şüphesiz en başarılısıdır. Belgesel olarak nitelendirilen film, Edward Snowden ile yaptığı röportajda iki gazetecinin hikayesini anlatıyor. Bu filmde sırlar ilk kez gösterildi. Oscar dahil 44 ödül alan film, uzun süre gündemden düşmedi.


4- Tüm Başkanın Adamları (1976) – IMDb: 8.0

Bu film, araştırmacı gazeteciliğin önemini anlamak için harika bir yapım. Yine Watergate Skandalı hakkında gazetecilik filmlerinde çokça gösterilen bir film daha olduğunu söylüyoruz. Tam da o dönemde çekildiği için film birçok alkış aldı. Filmde rol alan Robert Redford ve Dustin Hoffman, 4 Oscar da dahil olmak üzere 17 ödül kazandı.


5- Nightcrawler (2014) – IMDb: 7,9

Ana rolde son yılların en beğenilen oyuncularından biri olan Jake Gyllenhaal. Jake Gyllenhaal’ın uzman oyunculuğuyla herkesi kendine hayran bırakan bir film. IMDb puanının gerçeği yansıtmadığına inandığımız bu filmin konusu, hiç başarılı olamayan ancak pes etmeyen bir gencin suçu ve gerginliği üzerine bir hikaye. Bu yapım, yılın en iyi film ödülü de dahil olmak üzere 43 ödüllü bir başarıya sahiptir.


6- The Killing Fields (1984) – IMDb: 7,9

Listemizdeki en eski filmlerden biri. Sam Walterson ve John Malkovich gibi ünlü isimler bu filmde yer aldı. Konu, Kamboçya’daki iç savaşla ilgili haberleri hazırlayan bir gazetecinin karşılaştığı zorluklardır. 3 Oscar dahil toplam 27 ödülün yer aldığı bu film, gerçek bir hikayeden de alıntılanıyor.


7- Frost / Nixon (2008) – IMDb: 7,5

Nixon adını gördükten sonra, birçok kişi Watergate skandalını ve daha sonra olanları hatırlamış olabilir. Evet, konuya ünlü talk show sunucusu David Frost ve Başkan Richard Nixon’ın TV programı geliyor. Film 21 ödül aldı.


8- İyi Geceler ve İyi Şanslar (2005) – IMDb: 7.5

Bu filmi siyah-beyaz görselle yargılamayın. Film, George Clooney tarafından yönetildi. Konu, Amerikan siyasi tarihinde büyük tartışmalara konu olan Jim McCarthy ve politikalarına karşı araştırmacı gazeteci Edward R. Murrow, gerçeği keşfetmeye çalışıyor. Film 38 ödül kazandı.


9- Gönderi (2017) – IMDb: 7.2

Filmler arasında en son yayınlanan yapımdır. Tom Hanks ve Maryl Streep filmde başrollerde. The Post, filmde büyük ilgi gördü ve başarısını 18 ödülle taçlandırdı. Konuyla ilgili olarak The Washington Post – ABD başkanı Nixon’un hükümdarlığı sırasında meydana gelen hükümet çatışmaları.


10- State of Play (2009) – IMDb: 7.1

Geçerli bir IMDb puanı olmasına rağmen daha fazlasını hak ettiğine inandığımız etkileyici bir film. Film yıldızlarla dolu (Russell Crowe, Ben Affleck ve Rachael McAdams, Robin Wright, Jeff Daniel). Konu, Amerikalı senatörün karısının esrarengiz ölümü ve olayın soruşturulması. Başarılı yapım tam 2 ödül aldı.


👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu