KPSS

2001 Nitelik Kodu Nedir? 2001 Nitelik Kodu Meslekleri

2001 Nitelik Kodu Nedir? 2001 Nitelik Kodu Meslekleri. Kamu Personeli Seçme sınavına Ortaöğretim mezuniyetinde katılan adayların tercih kılavuzunda karşılarına çıkan 2001 Nitelik kodu hakkında tüm bilinmesi gerekenleri cevaplandırdık. Nitelik kodları, KPSS tercihi yapacak adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kodlardır.

2001 Nitelik Kodu Nedir?

KPSS ortaöğretim sınavına giren bir kişi ilk aşama olarak atama için yeterli bir puan alması dahilince ikinci aşama olan nitelik kodlarını yerine getirme adımına geçer. Nitelik kodu, adayların tercih edecekleri yerin kriterlerini belirten ve adayın taşıması gereken özellikleri belirtir. 2001 nitelik kodu da bunlardan bir tanesidir.

KPSS 2001 nitelik kodunun tercih kılavuzunda ki açıklaması, ortaöğretim kurumlarının herhangi bir tanesinden mezun olmaktır. Eğer kişi tercih edeceği kurumun özel şart bölümünde 2001 kodunu görürse mutlaka ortaöğretim kurumundan mezun olarak tercih yapmalıdır. Eğer bu şartı yerine getirmediği halde tercihte bulunursa adayın tercihi geçersiz sayılır. Bu kadroya başvurabilmek için adayın bir ortaöğretim kurumundan mezun olmaya ve diploma almaya hak kazanmış olması gerekmektedir. Bu kurum kişinin mesleki alanıyla ilgili ya da ilgisiz olabilir.


2001 Nitelik Koduyla Alım Yapan Kurumlar

2001 nitelik kodu yani herhangi bir ortaöğretim kurumlarından mezun olmak şartı ile alım yapan kurumlar şu şekildedir.

  • Belediyeler
  • Devlet Su İşleri
  • Karayolları Genel Müdürlüğü
  • Sosyal Güvenlik Kurumu
  • İl Özel İdareleri
  • Üniversiteler
  • Özel Koşul olarak ortaöğretim mezunu olma şartı olan tüm kamu alımlarına KPSS 2001 nitelik koduyla tercih edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için Ortaöğretim KPSS Meslekleri Neler? makalemizi inceleyebilirsiniz.


👉 Öğrenci Gündemi’ni Instagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu