Öğrenci Gazetesi

E-MESEM Devamsızlık Sorgulama Nasıl Yapılır? MESEM Devamsızlık Hakkı Kaç Gün?

E-MESEM Devamsızlık Sorgulama Nasıl Yapılır? MESEM Devamsızlık Hakkı Kaç Gün?. Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) en az Ortaokul mezunu olan öğrencilerin mesleki alanda eğitim gördüğü kurumlardır. MESEM’de öğrencilerin kurum tarafından belirlenen devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Devamsızlık hakkını dolduran öğrencilerin okulla ilişiği kesilir.

E-MESEM Devamsızlık Sorgulama Nasıl Yapılır?

Mesleki Eğitim Merkezlerinde teorik eğitimle ilgili devamsızlıkların hesaplanmasında ders saati sayısı esas alınır. En fazla devamsızlık her ders için bir haftada gördükleri toplam teorik eğitim süresinin dört katını geçemez. MESEM’de devamsızlık hakkını dolduran öğrencilerin okulla ilişiği kesilmektedir. MESEM’de kaç gün devamsızlık yaptıklarını ve kaç gün devamsızlık hakkının kaldığını öğrenmek isteyen öğrenciler e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan devamsızlıklar öğrenilebilir.

  1. e-Devlet Kapısı’na T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.
  2. Sağ üst kısımdaki arama çubuğuna “Çırak Öğrenci Devamsızlık Bilgileri Sorgulama” yazın (https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-cirak-ogrenci-devamsizlik-bilgileri-sorgulama)
  3. Açılan sayfada kişisel eğitim bilgilerinizi görüntüleyecekseniz.

E-MESEM Devamsızlık Sorgulamak İçin TIKLAYINIZ


MESEM Devamsızlık Hakkı Kaç Gün?

  • MESEM ders devamsızlığı 6 gündür ; 7.günde okulla ilişiği kesilip işyeri sözleşmesi fes edilerek sigorta çıkışı yapılır.
  • İş yeri devamsızlığı 30 gündür ; 31.günde yine okulla ilişiği kesilip işyeri sözleşmesi fes edilerek sigorta çıkışı yapılır.
  • Yukarıdaki 2 seçenekten birisi gerçekleştiğinde öğrencinin okulla ilişiği kesilir ve devamsızlıktan kalır. Örgün Eğitimde olduğu gibi MESEM’de asla devamsızlık silmek yoktur. Bulaşıcı hastalık ve ağır yoğun bakım tarzı gerektiren (ameliyat, trafik kazası, covid) durumlarda hastaneden alacağınız belgelere sadece işlem yapılmaktadır.
  • İlerleyen günlerde şayet Devamsızlık açısından durumu mutlaka kritik olanlar olacaktır. Sınıfta tek öğrenci bile olsa ders işleniyor. “Herkes gitti bende gittim diye bir şey yok herkes kendinden sorumludur ; son güne kadar devamsızlık alınıyor. “Öğretmen derse girmedi bizi eve gönderdi” diye bir şey sadece Öğretmen doktor sevkli ise geçerlidir.

İlginizi Çekebilir  👇

👉 MESEM Bölümleri Nelerdir?

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu