Gündem

2022 YKS Ek Tercihler Başladı! 2022 YKS Ek Tercih Nasıl Yapılır?

Üniversite sınavından sonra tercih yapıp da yerleşemeyen öğrenciler için 2022 Ek Tercih Ne Zaman? sorusu merak ediliyor. 07 Eylül 2022 yani bugün YKS Ek Tercihler Başladı. Peki 2022 YKS Ek Tercih Nasıl Yapılır? 2022 YKS Ek Tercih Kılavuzu merak edilmekte. İşte tüm detaylar…

YKS Ek Tercihler Başladı!

Üniversite sınavından sonra istenen üniversite veya istenen bölüme yerleşemeyen adayların merakla beklediği YKS Ek Tercihler başladı. Son zamanlarda zorlaşan hayat koşulları sonrası üniversitelere kayıt yaptırmak hem aileler hem de öğrenciler için zor bir hal almaya başlamıştı. birbirinden farklı sebeplerden dolayı üniversitelerin bazı bölümlerinin kontenjanları dolmayabiliyor Hal böyle olunca boş kontenjanların dolması ve sınava girip yerleşemeyen adaylar için ÖSYM tarafından YKS EK tercih kılavuzu yayımlanır. İşte YKS Ek tercih için tüm merak edilenler…


2022 YKS Ek Nasıl Yapılır?

Üniversite sınavından sonra ilk tercihlerde yerleşemeyen adaylar toplamda ortalama 170 bin civarında. Yerleşemeyen adaylar 7 Eylül – 13 Eylül 2022 tarihleri arasında ÖSYM Ek tercih işlemlerini yapacak. YKS Ek tercih yapmak isteyen adaylar için YKS taban puanları, başarı sıralaması göz önünde bulundurarak ek tercihler yapılacak. ÖSYM tarafından yayınlanan Ek Tercih Kılavuzunu inceledikten sonra yerleşebileceğiniz bölüm ve üniversiteleri not alıp ÖSYM resmi internet sitesinden ek tercihlerinizi yapabilirsiniz.

Ek terci kılavuzunda boş kalan Açıköğretim, Ön lisans ve lisans programları açıklanır. Puana uygun bölüm seçimi yapıldıktan sonra ÖSYM internet sitesi üzerinden veya ÖSYM adaylar işlemleri mobil uygulaması üzerinden ais.osym.gov.tr adresine girilir.

İşlemler menüsünden başvuru sürecindekiler tıklayarak YKS 2. Ek tercih alanını göreceksiniz. Açılan sayfa tercih bilgileri sayfası olacaktır. Burada ilk boş alan tercih kodu, ikinci boş alan program adıdır. Tercih kodunu girdikten sonra arada bulunan üç noktaya tıkladığınızda bölüm adı otomatik olarak çıkacaktır. Sol taraftaki ok işaretlerini kullanarak sıra değişikliği yapabilirsiniz. Ek tercihlerde 24 tercih hakkınız bulunmaktadır. Tercileriniz bittiğinde en aşağıda bulunan kontrol ve ön izleme butonuna tıklayıp incelemenizi yaptıktan sonra değişiklikleri onaylayın butonuna tıklayıp tercih işleminizi bitirebilirsiniz.

ÖSYM 2022 YKS Ek Tercih Kılavuzu için TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir 👇

YKS 2. Ek Tercih Nedir, Kimler 2. Ek Tercih Yapabilir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu