Lise

2024 AYT Kimya Kitap Önerileri (Yeni Nesil)

2024 AYT Kimya Kitap Önerileri (Yeni Nesil). YKS sınavına 2024 yılında girecek öğrencilere kaynak olabilmesi için 2024 AYT Kimya Kitap önerileri listesi hazırladık. AYT Kimya kitap önerileri listemizde hem soru bankası hem konu anlatımı kitaplarına yer verdik. Önerdiğimiz kitapların altında kitabın içeriği ile ilgili açıklamada bulunduk. Açıklamaları okuyarak seviyenize uygun kolayorta ve zor kitaplar arasında kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

2024 AYT Kimya Kitap Önerileri

AYT sınavında Kimya dersinden 13 soru gelmektedir. 1 soru bile binlerce kişinin önüne geçmenize etkenken 13 soru hiç azımsanmayacak bir rakamdır. Bu nedenle AYT Kimya çalışmak isteyenlere branşında uzman ve geçmiş yıllarda sınava giren arkadaşlarımızın önerdiği kitapları listeledik. Önerdiğimiz kitaplarda dışında elinizde farklı kaynaklar var ise onları da çözmeyi ihmal etmeyin. Sonuçta Kimya konuları aynıdır, değişen sadece sistemdir. Ayrıca AYT Kimya çalışırken soru kaçırmak istemiyorsanız kesinlikle Youtube’daki Kimya ders videolarını izlemelisiniz.

Aşağıda AYT Kimya dersi için soru bankası ve konu anlatımı kitap önerileri vermeye çalıştık. Sizin de kesinlikle AYT Kimya için öneririm dediğiniz kitaplar varsa yorumlar kısmında bizimle paylaşın.

Palme Yayınları AYT Kimya Soru Bankası

Yeni nesil sorulara uygun hazırlanmış 280 sayfa olan bu kitabın tüm soruları video çözümü içeriyor. Özellikle fen derslerinde gayet kaliteli kitaplar hazırlayan Palme Yayınları’nın hazırlamış olduğu bu kitap AYT Kimya için orta sevide bir kitap diyebiliriz. Konuları iyi bir şekilde öğrenmek için çözülmesi gereken bir kitaptır. Ancak sınavda karşınıza gelebilecek sorulara karşı hazırlıklı olmak için yeni nesil sorularla donatılmış bir kitap çözmeniz iyi olacaktır.


Üç Dört Beş Yayınları AYT Kimya Soru Bankası

Yeni nesil sorulardan oluşan bir kitap arıyorsanız  ve orta düzey tercihinizse tam size göre bir kitap. Kitaptaki konu testleri sırasıyla kolay, orta ve zor seviye olarak sıralanıyor. “Kazanım odaklı sorular” testlerindeki sorular genel olarak başlangıç seviyesi sorulardır. Kimya konuları üzerindeki bilgilerinizi pekiştirmenizi sağlar.

“ÖSYM tarzı sorular” testleri, yorum sorularının bulunduğu sınavda karşınıza çıkabilecek her seviyeden soruların bulunduğu testlerdir. Bu testlerde her seviyeden sorular bulunmaktadır. Genel olarak orta seviye sorular bu testte yer almaktadır. Tüm sorular ÖSYM sınavlarında çıkabilecek tarzda sorulardır.

“Orijinal sorular” testleri ise gerçek anlamda sizi zorlayacak düzeyde sorulara sahiptir. Bu testlerdeki sorular ile diğer kitaplarda rastlamazsınız. Konuyu tam olarak öğrendiğinizi bu zor seviye soruları çözerek görebilirsiniz.


3D Yayınları AYT Kimya Soru Bankası

Yeni nesil sorulardan oluşan bu kitap da  bol miktarda sınavda çıkabilecek tarzda yorum gerektiren sorular bulunmaktadır. Kitap orta seviyenin biraz üzerindedir ve tamamı video çözümlüdür.


Aktif Öğrenme Yayınları AYT Aktif Kimya 0’dan Başlayanlara

Temeli zayıf olanlara ve sıfırdan başlamak isteyenlerin tercih etmesi gereken bir kitap. 368 sayfadan oluşan bu kitap birçok çözümlü soru ve gayet kaliteli konu anlatımları içeriyor.


Benim Hocam AYT Kimya Video Ders Notları

Bu kitap Benim Hocam YouTube kanalında bulunan AYT Kimya konu anlatım videolarıyla paralel şekilde hazırlanmıştır. Video derslerde anlatılan her şeyi kitabın içinde bulabilirsiniz. Kitap içinde soru yok denecek kadar azdır. Soru çözmek için yukarıdaki soru bankası önerilerimizi de incelemenizde fayda var.


Palme Yayınları YKS Kimya Konu Anlatımlı

Kaliteli, özgün konu anlatımıyla  piyasada ki en iyi kitaplardan birisidir. Konuları güzel ve ayrıntılı bir şekilde anlattığı için, konuları kavramada ve bağ kurmada zorluk yaşamazsınız.


2023 AYT Kimya Kitap Önerileri hakkında yorumlarınızı aşağıdaki yorumlar bölümünden yapabilirsiniz. Sizin de önermek istediğiniz kitaplar varsa yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir👇

2024 AYT Kimya Kitap Önerileri

2024 AYT Kimya Konuları ve Soru Dağılımı

AYT Kimya Son 10 Yıl Çıkmış Sorular PDF İndir

AYT Kimya Formülleri PDF İndir


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu