Bilgi Arşivi

Kahramanmaraş – Elbistan Hangi Bölgede? Elbistan Kaç İlden Büyük

Kahramanmaraş-Elbistan Hangi Bölgede? Elbistan Kaç İlden Büyük? soruları Kahramanmaraş’ı ziyaret etmek isteyenler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Elbistan’ın tarihi M.Ö.4000’lere kadar uzanmaktadır. Bölge sırasıyla Hititler, Akadlar, Sümerler, Asuriler, Persler, Makedonyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Selçuklular, Memluklular, Moğullar, Dulkadırlılar(Dulkadiroğulları), Osmanlılar hakimiyetlerini sürdürmüşlerdir.

Kahramanmaraş – Elbistan Hangi Bölgede?

Kahramanmaraş iline 146 Km uzaklıkta olan ve Kahramanmaraş’ın en büyük ilçesi olan Elbistan, Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu bölgelerinin kesiştiği noktada yer almasından dolayı hangi bölgede olduğu kafa karıştırmaktadır.

Kahramanmaş’ın Elbistan ilçesi Akdeniz bölgesi sınırları içerisinde yer almaktadır.

Elbistan; Doğu Anadolu Bölgesinin batı ucunda, Akdeniz Bölgesinin doğu sınırı yakınında, yüksek dağlarla kuşatılmış, Ceyhan nehrinin başlıca kollarının birleştiği aynı adı taşıyan ovanın güney kenarında, Şardağı’nın (2300) kuzeydoğu eteklerinde kurulmuştur. Deniz seviyesine ortalama yüksekliği (1115 metre) olan Elbistan Ovası, çok verimli arazi yapısına sahiptir. Günümüzde de Türkiye’nin dördüncü büyük ovasının üstünde olan Elbistan, ekonomik ve coğrafi bakımdan İlin en büyük İlçesi olma özelliğini korumaktadır.


Elbistan Kaç İlden Büyük

Elbistan 141.000’i aşan nüfusuyla ve içinde barındırdığı ticaret hacmi ve oluşan sermaye açısından Türkiye‘nin 18 ilinden daha büyük olan ancak il olamamış bir ilçedir. Büyükşehir merkez ilçeleri hariç tutulduğunda Türkiye’nin en büyük 22. ilçe merkezidir.


İlginizi Çekebilir  👇

👉 Yedi Kıta İsimleri ve Ülkeleri Nelerdir?

👉 Türkiye’nin Komşu Ülkeleri ve Başkentleri

👉 Öğrenci Gündemi’ni Instagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu