Öğrenci Gazetesi

AÖF İptal Edilen Sorular Nasıl Değerlendirilir?

AÖF İptal Edilen Sorular Nasıl Değerlendirilir? Tüm sınavlarda olduğu gibi Açık Öğretim sınavlarında da hatalı veya farklı nedenlerden dolayı sorular iptal edilebiliyor. Bu nedenlerle sınav sonrası AÖF öğrencilere sınav itiraz hakkı verilmektedir.

AÖF İptal Edilen Sorular Nasıl Değerlendirilir?

AÖF sınavlarında iptal edilen sorular tüm adaylara not olarak eklenir. Soruyu ister boş bırakın ister yanlış olsun fark etmez sizlere 5 puan eklemesi yapılır. Her yanlış soruda ise 0,25 puan gitmektedir.

Örneğin 20 soruluk herhangi bir dersin sınavında her bir soru 5 puan üzerinden değerlendirilir. Dolayısıyla 15 soruya cevap veren ve 5 soruyu da boş bırakan bir öğrenci 75 puan alacaktır.

Ama öğrencinin boş bıraktığı bir sorunun iptal edildiğini varsayarsak, bu öğrencinin puanı 80’e yükselecektir.

Tabi eğer iptal edilen soru, öğrencinin zaten doğru yaptığı bir soru ise, öğrencinin puanı doğal olarak değişmeyecektir.


AÖF Hatalı Soru 

AÖF hatalı soru, açık öğretim sınavlarında her sınavda olduğu gibi hatalı soru vardır. Hatalı soruları itiraz edebilirsiniz. Sınavdan sonra sınavdaki sorular hemen yayınlanır. Sorulara bakarak hatalı bulduğunuz soruları itiraz edebilirsiniz. Öğrenci bilgi sistemine girerek sınavdan sonra 3 gün içerisinde itiraz mesajınızı atın, yine sistem üzerinden size cevap gelecektir. İtiraz ettiğiniz soru kabul edilirse 5 puan ekleme yapılır.


AÖF Sınav Sonuçlarına İtiraz Kaç Günde Sonuçlanır?

AÖF sınavlarında hatalı bulduğunuz soruları itiraz ederek soruların incelenmesini sağlayabilirsiniz. Sınav sonuçları açıklandıktan 3 gün içerisinde itiraz edebilirsiniz. Sınav sonuçlarınıza itiraz ettikten sonra incelemeye alınmaktadır.

  • Gerekli incelemelerden sonra 7 gün içinde itiraz sonucunuz sistemde gözükmektedir. İtiraz sonucunuzu öğrenci bilgi sistemi üzerinden görebilirsiniz.

AÖF Sınav Sorularına Nereden Bakabilirim?

Geçmiş yıllardan günümüze kadar yapılmış tüm açıköğretim sınavlarının sorularına Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden erişebilirsiniz.

http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden TCKN ve şifrenizle oturum açarak çıkmış sınav sorularına bakabilir ve cevap anahtarı kısmından soruların doğru cevaplarını görebilirsiniz.


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu