Gündem

KYK Borçları Düzenlemesi İçin Bakan Nureddin Nebati Tarih Verdi

KYK Borçları Düzenlemesi İçin Bakan Nureddin Nebati Tarih Verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati KYK düzenlemesi hakkında sorulara yanıt verdi. Bakan Nebati: “Ekim’de Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer alanlar da dahil olmak üzere torba yasasında bunların tamamını çözmüş olacağız” dedi.

KYK Borçları Düzenlemesi Ekim’de TBMM’de

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı.

Bakan Nebati’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

(Dar gelirliler için düzenleme hazırlığı) Dar gelirlilere 2002’de 1,6 milyar lira destek veriliyordu, bugün 145 milyar lirayı aştı. Bütçe içindeyi payı 1,3’den 5,1’e çıktı. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarının artması destek ihtiyacı hissettirdi. 4 milyon haneye destek veriyoruz. Dünyada en çok hanehalkını doğalgaz konusunda destekleyen ülkelerin başında geliyoruz. Doğalgazda hanelere sağladığımız destek yüzde 82’yi aştı, önümüzdeki dönemde de bunlara yönelik adım atılacak. Konut fiyatlarında ve kirada normalleşme gelmeye başladı. Dar gelirlilere iki yeni destek (İcra, haciz ve konut desteği) için çalışmalar tamamlandı, yakında açıklanacak.

(Enflasyon beklentisi) İlk 7 ayda enflasyonun altında kur artışı var. Enflasyondaki artış hızı düştü. Aralık ayından itibaren baz etkisiyle başlayacak olan aşağı sert yönde gidecek enflasyonla ilgili düşüş trendi 2023’te devam edecek. Enflasyonla mücadele aynı kararlılıkla sürecek.

(KYK borçları) Ekimde Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer alanlar da dahil olmak üzere torba yasada bunların tamamını çözmüş olacağız.


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu