BlogKitap

Tarih Okuyanlar İçin 7 Kitap Önerisi

Tarih Okuyanlar İçin 7 Kitap Önerisi. Tarih okuyanlar genellikle tarihi dönemleri, olayları ve figürleri anlamak için geniş bir yelpazedeki kitapları okumalıdırlar. Tarih okumalarının kapsamı oldukça geniş olduğundan, hangi tür kitapların okunması gerektiğine dair kesin bir liste yoktur, ancak aşağıdaki türler tarih okuyanlar için yararlı olabilir:

1.Sapiens – Nuh Yuval Harari’nin İnsanlığın Kısa Tarihi

Tarih Modülleri’nin çoğu yalnızca belirli bir tarih dönemini kapsayabilir; gerçekleşen bireysel bir olay veya belirli bir süre. Sapiens kesinlikle bunu yapmaz. İnsanlık tarihinin bütününü kapsayan, ilk insanlardan dünyaya bilimsel, bilişsel ve tarımsal buluşlara, devrimlere, din ve savaşlara kadar uzanan bir İsrailli tarihçi olan Harari, son 70.000 yıllık insan varlığını 500 sayfadan daha az bir sürede örtmeyi başardı . Anlaşılır ve net bir sesle Harari, insanlık tarihinin en büyük buluşlarından bazılarına düşündürücü bir bakış açısı sunar ve insanların dünyaya nasıl hükmettiğini açıklar.


2. Auschwitz’in Dövüşçüsü Heather Morris

Auschwitz’in Dövüşçüsü, 1942’de Auschwitz’e gönderilen Lale Sokolov’un inanılmaz gerçek hikayesine dayanan bir romandır ve diğer mahkumları kollarında sayıları işaretlemek için dövmeci olan Tätowierer olarak işe koyulur. Bir gün Lale yeni mahkum olan Gita’yı döverken, toplama kampında hayatta kalmaya karar verir ve bir gün onunla evlenir. Roman, yazar Heather Morris’in Holocaust kurtulanı ve Auschwitz-Birkenau dövmeci Ludwig (Lale) Sokolov ile toplama kampındaki zamanı hakkındaki görüşmelerine dayanıyor. Bir In The Guardian ile mülakat geçen yıl, Morris açıkladı Olay meydana gelir bunun doksan beş yüzde ise”; araştırılmış ve onaylanmış, ” ve“Kurgulanmış olan şey, Lale ve Gita’yı gerçekte olmadıkları olaylara koyduğum yer.” Roman, bir toplama kampındaki yıkıcı ve zorlu yaşamın yanı sıra şok edici ve yüreklendirici aşk hikayesini anlatırken mükemmel bir fikir veriyor.


3. Eski Roma’da 24 Saat: Philip Matyszak’ın Orada Yaşayan İnsanların Hayatında Bir Gün

Roma tarihini incelemiş olsanız da olmasanız da, bu, kaçırmak istemediğiniz Antik Roma hakkında bir kitaptır! Eski Roma’da yaşayanların ayakkabılarına adım atın; günün her saati sizi orada yaşayan ve çalışan başka bir insanın dünyasına götürür; 24 saat, Eski Roma’nın 24 farklı bakış açısı. İmparatordan köle kızına, tıp kadını astroloğa, gladyatöre fırıncıya, her karakterin günlük yaşamının ayrıntılarını öğrenebilirsin. Antik Roma’da 24 Saat, her gün Eski Roma toplumunun nasıl işlediğini ve Eski Roma’daki toplumsal hiyerarşiye ilginç bir kesit verirken aynı zamanda tarih ve tarih olmayan öğrenciler için eğlenceli ve okunaklı bir okuma yaparken en iyi tarih kitaplarından biridir.


4. Shadowplay: Çizgilerin Arkasında ve Ateş Altında; Tim Marshall’dan Avrupa’nın Son Savaşının İç Hikayesi

Bu kitabı yazarken Tim Marshall, Sky News’da ve Kosova Savaşı’nı kapsayan zeminde diplomatik bir editördü. Kosova Savaşı’nın kişisel ve gazeteci bir ifadesi olan Tim Marshall’ın Shadowplay’i , Kosova Savaşı’nın etkileyici bir ilk elden ifadesini ve olayların nasıl gerçekleştiğini, kendi deneyimlerini kullanarak, görgü tanıklarının NATO’nun ana hedeflerinden birinden gelen raporlama ve istihbarat yetkilileriyle yaptığı görüşmeleri anlatıyor. Belgrad’da baskın saldırıları düzenlendi. 2019 20 işaretler inci Kosova savaşın sona ermesinden yıl dönümü.


5. Kan Yaz: Köylünün 1381 tarihli Dan Jones isyanı

Orta Çağ’a ilgi duyanlar için, Dan Jones’un yaza yazdığı “The Summer of Blood” köy yaşamını ve hükümetin başarısızlığını köylüler açısından inceler. Alt ve üst sınıfların hissettiği huzursuzluk hissini yakalayan Jones, köylülerin isyanının sebeplerini ve zorluklarını açıklar ve bunun ayrıntılarına girerek olgusal raporlama ile romanlaşma arasındaki çizgiyi dikkatle değerlendirir. Kitabın bir incelemesinin tam olarak tanımladığı gibi; Jones, potansiyel olarak heyecan verici gerçekleri ve olayın rakamlarını alır ve bunlara harika bir hikaye örter. Bu kitabı beğenirseniz, Dan Jones’un bazı büyük tarihi kitaplarına ilişkin kitaplarına göz atmak isteyebilirsiniz; Magna Carta: Özgürlüklerin Doğuşu, İçi Boş Taç: Güllerin Savaşları ve Tudorların Yükselişi ve Bölge Bölünmüş: Plantagenet İngiltere’nin Yaşamında Bir Yıl.


6. Afrika için Mücadele: Beyaz Adam’ın 1876’dan 1912’ye Kadar Kara Kıyı’yı Fethi Thomas Pakenham

Afrika İçin Scramble Thomas Pakenham, bir İngiliz-İrlandalı tarihçi ve arborist (ve ayrıca 8 inci Longford Kontu) beş rakip ülkeler tarafından Avrupa bölünmesini ve Afrika topraklarının fethini anlatmaktadır; 1876-1912 yılları arasında gerçekleşen İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, İtalya ve İspanya. Pakenham, sömürgeleştirmenin ardında önerilen ve gerçek motivasyonları kapsar; din, politika, ırkçılık, rekabet ve açgözlülük. Bu, Afrika ve Yeni Emperyalizm dönemi ile ilgilenen tarih öğrencileri için en iyi tarih kitaplarından biridir. Bu oldukça uzun bir roman olmasına rağmen, yaklaşık 700 sayfa olmasına rağmen, Packenham, gerçek doğruluğu korumak ve uzunluğuna rağmen, kitap kalır ve ilginç ve göz açıcı okuma okumak için büyük derinliklere giriyor.


7. Operasyon Mincemeat: Ben II. Dünya Savaşı’nın Rotasını Değiştiren Gerçek Casus Hikayesi, Ben Macintyre

MI5 ve Deniz İstihbaratının istihbarat dosyalarından özel belgeler, fotoğraflar, anılar, mektuplar, günlükler ve yeni çıkarılan materyaller kullanan Ben Macintyre , İkinci Dünya Savaşı’nın en cesur ve başarılı aldatmacasından biri olan Mincemeat Operasyonu’nun tam hikayesini anlatıyor . Gerçek hikaye, geniş ama büyüleyici karakterlere sahiptir ve asla varolmamış, denizde yüzen, hayali Kaptan William Martin olan ve hayatını icat eden ölü bir evsiz Gallerli erkeğin hayatına dayanır. Alman birliklerini yanlış yöne yolladı ve II. Dünya Savaşı’nın akışını değiştirerek binlerce hayat kurtardı. Bu kitap, II. Dünya Savaşı tarihi ya da casus kitapları ile ilgilenen herkes için heyecan verici ve sürükleyici bir okumadır.


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu