Öğrenci Gazetesi

POMEM Boy ve Yaş Sınırı 2024 – POMEM Yaş Şartı Kaç Oldu?

POMEM Boy ve Yaş Sınırı 2024 – POMEM Yaş Şartı Kaç Oldu? Polislik Eğitim Merkezi yani POMEM’e girmek isteyen adayların en çok merak ettiği sorular arasında yer alıyor. POMEM’e başvuruda bulunmak için 2 yıllık Ön lisans ve 4 yıllık lisans mezunu olup KPSS’den kurumca istenilen puanı almak gerekir.

POMEM Boy ve Yaş Sınırı 2024

POMEM’e başvuruda bulunmak isteyen Ön lisans ve lisans mezunlarının taşıması gereken şartlar bulunmaktadır. POMEM alımları KPSS P3 puanı ile yapılmaktadır. 2022 yılında yapılan alımlarda lisans mezunları için KPSS P3 puan türünde 60, Ön lisans mezunları için ise KPSS P3 65 puan şartı aranmaktaydı.

POMEM alımlarında 30 yaşından gün almamış şartı bulunmaktadır. Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, BMİ (beden kitle endeksi), 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak şartı vardır. Bu şartları taşımayan adaylar POMEM alımlarına başvuruda bulunamaz.

Boy kilo endeksi hesaplamasında aşağıdaki formül kullanılmaktadır.

Vücut Kitle Endeksi = Kilo (kg) / ((boy (cm)/100)


POMEM Yaş Şartı Kaç Oldu?

POMEM başvurusunda bulunacak adayların taşıması gereken en önemli şartlardan biriside yaş sınırıdır. POMEM başvurularında 30 yaşından gün almamış şartı aranmaktadır.

POMEM başvuru kılavuzunda yer alan ilgili madde şu şekildedir;

‘ 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak’

POMEM alımlarında boy-kilo şartı ile bilinmesi gereken bunlardır. Aklınıza takılan soru varsa yorumlarda bizimler paylaşabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir 👇

👉 PMYO Taban Puanları 2024

👉 Öğrenci Gündemi’ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu