Kimdir

Necati Bay Kimdir, Kaç Yaşında? Necati Bay Hayatı ve Biyografisi

Necati Bay Kimdir, Kaç Yaşında? Necati Bay Hayatı ve Biyografisi. Bu yazımızda Azaklıoğlu Vakfı kurucusu ve yöneticilerinden olan Necati Bay Nerelidir? sorularının cevapları ve Necati Bay hakkında tüm merak edilenleri gelin birlikte öğrenelim…

Necati Bay Kimdir?

Bir çok sosyal sorumluluk projesi ile adını duyuran ve çok kişiye faydası dokunan Azaklıoğlu Vakfı kurucusu ve yöneticilerinden olan Necati Bay Kimdir? merak edilmekte. Eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan Necati Bay başka öğrenciler okusun diye bir çok öğrenciye burs vermeye başlamıştır. 1933 yılında Giresun’da dünyaya gelen Necati Bay, 2023 yılında 90 yaşındadır ve aslen Giresun Bulancıklıdır.

Babası Bulancak’ın ileri gelenlerinden olan Hoca Ruşen Efendi, annesi Emine Hanımdır. Necati BAY, ilk tahsilini anne ve babası tarafından eğitim almıştır. Kuzköy’ de iki sene hafızlık eğitimi aldı. Ardından 1950 yılında medrese tahsilini tamamlamak için İstanbul Eyüp Camisi baş imamı Hacı Said efendinin talebesi olarak devam etmiştir.,

Eğitim aldığı sürede trafik kazası geçirerek 36 gün Balat Musevi hastanesinde tedavi olan Necati Bay tedavi sırasında tahsilini yarıda bırakarak memleketine ailesinin yanına dönmüştür. 1953 yılında ilk eşi Saadet Hanımla evlendi. Bu evlilikten iki oğlu ve iki kızı dünyaya gelmiştir. 1955 – 1957 yılları arasında vatani görevini tamamladıktan sonra memleketine dönerek ticaret hayatına atıldı.


Necati Bay Hayatı ve Biyografisi

1976 yılının sonlarında memleketinde devam ettiği ticaret hayatını İstanbul’a taşınarak, burada çeşitli ticari araçların alım satımını yaparak, başarılı bir ticaret hayatı sürdürdü. Aynı zamanda gelirinin bir kısmını ihtiyaç sahibi ve başarılı talebelere eğitim bursu olarak vermeyi ihmal etmedi.

İstanbul’da kurulan Giresun Kalkındırma Vakfının ilk kurucularından oldu. Çeşitli vakıfların ilim irfan meclislerinde bulundu. Hep özlemini çektiği; ileride bir vakıf kurarak, özellikle memleketinde başarılı olan ancak ekonomik sebeplerden dolayı okuma imkânı olmayanlara yardımcı olmaktır.

İleride kuracağı vakfının ilk temellerini Bulancak ilçesinde bulunan arazisinin üzerine öğrenci yurt binası yaparak atmıştır. Daha sonra Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim Kültür Sosyal Yardım Vakfı’nı kurmuştur. Böylece hayalini kurumsal kimliğe büründürerek sonsuza kadar bu vakfın devam etmesi için gereken maddi varlığını vakfa tahsis etmiştir. Bu vakıf kanalı ile değişik üniversitelerin çeşitli bölümlerinde öğrenim görmekte olan, yılda ortalama 220 öğrenciye eğitim bursu vermektedir.


👉 Gökhan Hotamışlıgil Kimdir, Kaç Yaşında? 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu