Kimdir

Rıfat Serdaroğlu Kimdir, Kaç Yaşında? Rıfat Serdaroğlu Hayatı ve Biyografisi

Rıfat Serdaroğlu Kimdir, Kaç Yaşında? Rıfat Serdaroğlu Hayatı ve Biyografisi. Siyasi kimliği ile bilinen Rıfat Serdaroğlu aslen Nerelidir? katıldığı programlar ve yaptığı yorumlarla sık sık gündeme gelen Rıfat Serdaroğlu  hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Rıfat Serdaroğlu Kimdir?

Son günlerde merak edilen isimler arasında yer alan Rıfat Serdaroğlu Kimdir? Özellikle katıldığı programlar ve yaptığı yorumlar ile sık sık gündeme gelen Rıfat Serdaroğlu, hayatı boyunca bürokrasi ile ilgilenen ve üst düzey görevlerde bulunmuştur. 1948 yılında İzmir’ de dünyaya gelen Rıfat Serdaroğlu, 2023 yılı itibari ile 75 yaşındadır ve aslen İzmirlidir..

Eğitim hayatından bahsedecek olursak; İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Bölümünden mezun olmuştur. Bir süre serbest çalıştıktan sonra başarıları sayesinde;  Serdaroğlu, 1977-80 yılları arasında Adalet Partisinden Bergama’nın Belediye Başkanı olmuştur..


Rıfat Serdaroğlu Hayatı ve Biyografisi

Bir dönem sağlık bakanı olan ve siyasetten uzak kalmayan Rıfat Serdaroğlu, TBMM’de 19. ve 20. dönemde Doğru Yol Partisi (DYP) ve Demokrat Türkiye Partisi’nin (DTP), 21. dönemde ise Anavatan Partisi’nin (ANAP) İzmir milletvekili olarak görev yaptı. DYP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili olduğu dönemde dönemin DYP Genel Başkanı ve Başbakanı Tansu Çiller tarafından 50. Hükümet’te sağlık bakanı olarak görevlendirildi..

1997 yılında DYP’den ayrılıp Demokrat Türkiye Partisi’nin (DTP) kurucularından oldu. ANAP, DSP ve DTP koalisyonundan oluşan 55. Hükümet’te gümrüklerden sorumlu devlet bakanı olarak görev yaptı. 15 Ocak 2011 tarihinde yapılan Demokrat Parti kongresinde genel başkanlığa aday oldu; ancak seçilemedi..

25 Ağustos 2020 tarihinde Doğru Parti’yi kurdu. Evli ve iki çocuk babasıdır. Babası Kemal Serdaroğlu da bir dönem Bergama Belediye Başkanlığı ve aynı zamanda milletvekilliği yapmıştır. Özel hayatına değinecek olursak; Rıfat Serdaroğlu, emel Serdaroğlu ile evlidir ve bu evliliğinden 2 çocuğu vardır..

Twitter’da Rıfat Serdaroğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu