Öğrenci Gazetesi

2024 JAMYO Boy ve Kilo Şartı Nedir? Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu

2024 JAMYO Boy ve Kilo Şartı Nedir? Soruları Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna girmeyi düşünen öğrenciler tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokul Ön lisans eğitimi veren kurumudur. JAMYO’dan mezun olan öğrenciler Jandarma Astsubay çavuş olarak göreve başlar. Gelin hep birlikte JAMYO boy ve kilo şartlarını öğrenelim.

2024 JAMYO Boy ve Kilo Şartı Nedir?

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu, Jandarma Genel Komutanlığı için muvazzaf astsubay yetiştiren iki yıl ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim veren kurumdur. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulunda astsubay diplomasının yanı sıra ulusal ve uluslararası geçerliliği olan ön lisans diploması da verilmektedir. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu mezunları Jandarma personeli olarak görev yapmaya başlar. JAMYO mezunu  Astsubaylar lisans eğitimlerini tamamlayıp yapılan sınavda başarılı olmaları durumunda subay olabilmektedir.

JAMYO’da öğrenim gören öğrencilerin bütün ihtiyaçları (yemek, yatak, kıyafet vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır. JAMYO Ankara, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı yerleşkesi içerisinde bulunmaktadır.

JAMYO Boy ve Kilo Şartı

Tablo-1’de yer alan Yaş-Boy-Kilo-VKİ sınırları içerisinde yer almak (Tablo-1’in açıklama bölümünün adaylar tarafından okunması önem arz etmektedir). 19 yaş ve üzeri adaylar hakkında tablonun ilk iki satırı uygulanmaz (19 yaş altı adaylar için boy alt sınırı 162 santimetre, üst sınırı ise 190 santimetredir. 19 yaş ve üzerindeki adaylar için ise boy alt sınırı 164 santimetredir. .


2024 JAMBO alım ilanının 2024 YKS’den sonra yayınlanmasını bekliyoruz.


Dikkat:

  1. Bu tablo 17 ve üzeri yaş için boy ve ağırlık sınırları tablosudur.
  2. 19 yaş ve üzeri adaylar hakkında tablonun ilk iki satırı uygulanmaz.
  3. 19 yaşından küçük adaylar hakkında tablonun 29. (yirmi dokuz dahil) satıra kadar olan bölümü uygulanır.
  4. Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m²), üst sınırı 26 (kg/m²) olarak esas alınmıştır.
  5. Vücut Kitle İndeksi = Ağırlık/Boy (kg/m²) formülü üzerinden hesaplanmıştır.

İlginizi Çekebilir  👇

👉 JAMYO Taban Puanları 2024

👉 JAMYO Yaş Sınırı 2024 Kaç?

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu