Gündem

2022 TOKİ Başvuru Ücreti Ne Kadar? Kimler 2022 TOKİ’ ye Başvurabilir?

Özellikle de dar gelirli ailelerin merakla beklediği 2022 TOKİ Başvuru detayları açıklanması sonrasında 2022 TOKİ Başvuru Ücreti Ne Kadar? araştırılmaya başlandı. Başvuru yapmak isteyenler ise Kimler 2022 TOKİ’ ye Başvurabilir? merak etmekte. Gelin birlikte 2022 TOKİ Başvuru Detayları Hakkında tüm merak edilenleri öğrenelim…

2022 TOKİ Başvuru Ücreti Ne Kadar?

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başvuruların yarın başlayacağını ve Ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini duyurdu. Düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri açıklandı. TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayıp 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek.

Bunun üzerine başvuru yapmak isteyen herkes başvuru detayları hakkında bilgi almak için araştırmalara başladı. Kira fiyatları ve ev fiyatlarındaki fahiş artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan sosyal konut projesinin detayları belli oldu.

TOKİ projesi kapsamında “Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri” yapılacak. İşyerleri için başvuru bedeli 2 bin lira olacağı duyuruldu.  Bununla birlikte proje kapsamında satışa sunulacak 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek. Başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek.


Kimler 2022 TOKİ’ ye Başvurabilir?

  • TOKİ sosyal konut projesine başvuru bedeli 500 TL olarak açıklandı. TOKİ konut projesine başvuru yapabilmek için İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması şartı bulunuyor.
  • Proje kapsamında satışa çıkarılacak olan 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek. Başvuru bedeli 500 TL olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini inşa edebilecekler.
  • TOKİ’nin yürüteceği proje kapsamında ilk olma özelliği taşıyan, “Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri” için başvuru bedeli 2 bin TL olarak açıklandı.
  • Projenin bu ayağına başvuru yapacak olanların, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması şartı var.
  • Başvuru yapacak olanlardan; ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belgelerinin olması gerekecek.
  • Arsa tapusu olan kişiler başvuru yapamayacak. Arsa kampanyasına başvurmak isteyenler arsası olduğu için başvuru yapamayacak.
  • Yoksul ve dar gelirli olunması gerekiyor.
  • Kendisinin, eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesinin karşılığı olan arsa payına sahip olmamak ve daha önce 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine tabi uygulamalardan faydalanmamış olmak şartları bulunuyor.

İlginizi Çekebilir 👇

👉 Ehliyete Zam Geliyor: 2022 2023 Ehliyet Fiyatları Ne Kadar?

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu