Gündem

2022 Yılında Isparta’nın Günlerce Elektriksiz Kalmasına Tepkiler Yükseliyor

Ispartalıları dondurucu soğukta elektriksiz bırakan kesinti 3'üncü gününde. Kentte hâlâ elektriğin verilemediği yerler olduğu bildiriliyor. 2022 yılında bir ilin günlerce karanlığa gömülmesi de sosyal medyada eleştiriliyor.

Isparta 3 Şubat’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle elektriksiz kaldı. Kent merkezi ve bazı ilçelerde yaşanan kesintilere gerekçe olarak enerji nakil hatlarında oluşan hasar gösterildi. Elektrik kesintisi ısınma sorununu da beraberinde getirdi. Doğalgaz ile ısınan pek çok kişi, sobası olan tanıdıklarına gitmek zorunda kaldı. Gidemeyenler ise tüpte kaynattıkları suyun buharıyla ısınmaya çalıştı.

👇


Isparta’da Son Durum Ne?

Dün bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez20 bin abonenin hâlâ elektriksiz olduğunu, çalışmaların ise sürdüğünü söyledi. İlerleyen saatlerde kentte yüz yüze eğitime 5 gün ara verildiği açıklandı.


Isparta’daki son duruma ilişkin resmi kaynaklardan yapılmış net ve kapsamlı bir açıklama bulunmuyor. Bir Twitter kullanıcısı, “Şehrin büyük kısmına elektrik verilse de 60 saati aşkın süredir elektriksiz mahalleler var” diyor. 👇


Isparta’daki durum sosyal medyada da tepkilere neden oluyor. İşte dünden bu yana yapılan paylaşımlar 👇


👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu