Sosyal Medya

Instagram Hikayesinde Öne Çıkanlar İle Müşterilerinizle Etkileşim Kurmanın 9 Yolu

Instagram Hikayesinde Öne Çıkanlar İle Müşterilerinizle Etkileşim Kurmanın 9 Yolu. Instagram Story Highlights, geçmişte Instagram Hikayenize gönderdiğiniz resim, video ve gönderi koleksiyonlarıdır. Bu derlenmiş koleksiyonlara genellikle “albümler” denir ve bu albümler genellikle farklı konu kategorileridir.

24 saat sonra ortadan kaybolan Instagram Hikayelerinin aksine, Instagram Story Highlights profilinizde kalıcı olur ve istediğiniz zaman bunlardan içerik eklemenize veya silmenize olanak tanır. Bu albümler, profil biyografi bölümünüzün hemen altında ve normal yayınınızın üzerinde bulunur.

Instagram Story Highlight’ı Nasıl Oluşturulur?

Öne Çıkanlar bölümünüzde harika içerikler paylaşmaya başlamadan önce, bunları nasıl oluşturacağınızı öğrenmelisiniz! Bu sürecin ilk adımı, Instagram’ın otomatik arşivleme özelliğinin açık olduğundan emin olmaktır. Bu özellik, Instagram beslemenize veya hikayenize gönderdiğiniz her Hikayeyi otomatik olarak arşivler ve bulutta kaydederek değerli içeriği kaybetme endişesini ortadan kaldırır. Bu özellik açıldıktan sonra, Instagram Hikayelerinizden kaybolduktan sonra bile gönderdiğiniz herhangi bir içeriği paylaşabilir ve yeniden yayınlayabilirsiniz. Arşiv özelliğini bulmak için şu adımları izleyin:

1. Instagram hesabınızın ayarlarına girin

2. “Hikaye” düğmesine tıklayın.

3. “Arşive Kaydet” düğmesinin açın.

“Arşive Kaydet” düğmesinin açık olduğundan emin olduktan sonra, bir sonraki adımınız bir Instagram Hikayesi Özeti oluşturmaktır! Bunu yapmak için profilinize gidin ve kullanıcı adınız ve biyografinizin altındaki “Hikaye Özeti” düğmesine dokunun. Ardından, vurgulamanıza eklemek istediğiniz Hikayelere dokunun. Devam etmek için, Öne Çıkanlar için bir kapak fotoğrafı ve bir başlık seçin. Ve “Bitti” ya da “Ekle” ye dokunduktan sonra artık hazırsınız!

İşletmeniz için Instagram Story Highlights’ı kullanmanın en iyi yolları

Tüm Instagram Hikayelerinizi bir Instagram Story Highlight’a dahil edebilirsiniz, ancak bu takipçilerinize pek çekici gelmez ve kesinlikle katılımı teşvik etmez. Birden varsa, bu özellik çok daha etkili olduğunu vurgular oluşturduğunuz Instagram Stories farklı özelliği. İşte takipçilerinizin ve müşterilerinizin ilgisini çekmek için kullanabileceğiniz dokuz Instagram Story Highlights fikri.


1. Ürünlerinizi Sergileyin

İşletmenizi tanıtmanın ve müşterilerinizle etkileşim kurmanın en iyi yollarından biri, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi tanıtan bir Instagram Hikayesi Özeti oluşturmaktır. Instagram’a göre , kullanıcıların% 75’i platformdaki reklamlara baktıktan sonra bir web sitesini ziyaret etmek veya satın almak gibi bir işlem yapıyor. Aktif Instagram kullanıcıları işletmenizle daha önce etkileşimde bulunmuş olsun veya olmasın, profilinize göz atıyorlarsa ve “Ürünler” e adanmış bir önemli an görüyorlarsa, özet akışınızda yer alan içeriği tıklama olasılıkları, tüm yayınınızda gezinmeye göre daha yüksek olabilir. . Vurgularınız, teklifleriniz hakkında bilgi bulmanın daha kolay ve daha hızlı bir yolu olacak ve müşterileri web sitenize yönlendirebilir, bir haber bültenine kaydolabilir veya ideal olarak Instagram üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.. Öne çıkan öğelerinizdeki ürünleri Instagram Hikayeleri etiketleriyle (takipçilerinizle etkileşim kurmak için ekleyebileceğiniz etkileşimli öğeler) etiketleyerek, ürünlerinizi daha yaratıcı ve daha az doğrudan veya satış yollarıyla sergileyebilirsiniz.

Bu hikayelere bir CTA eklemenin harika bir yolu, “Daha Fazlasını Gör” bağlantısını kullanmak, takipçilerinizle etkileşim kurmak ve onları web sitenizdeki teklifleriniz hakkında daha heyecan verici bilgiler bulmaya yönlendirmektir.


2. Etkinlikleri Tanıtın

Hepimizin bildiği gibi, sosyal medya etkinlikleri tanıtmak ve marka bilinirliği oluşturmak için harika bir yerdir, çünkü özellikle kullanıcılar orada bilgi ararlar. Şu anda büyük gruplar halinde toplanmamız kısıtlanmış olsa da ve işletmeniz yüz yüze etkinliklere ev sahipliği yapmıyor olabilir, ancak Hikayeler özelliğini geçmiş etkinlikleri sergilemek, yaklaşan etkinlikleri tanıtmak ve başkaları hakkında farkındalık yaratmaya yardımcı olmak için kullanabilirsiniz. Bu, takipçilerin işletmenizin gerçekte ev sahipliği yaptığı etkinliklerin neye benzediği hakkında daha iyi bir fikir edinmesini ve gelecekteki etkinlikler için ilgiyi artırmasını sağlayacaktır!

İşletmeniz etkinliklere, atölyelere veya eğitim deneyimlerine (hepsi sanal da olabilir) ev sahipliği yapıyorsa, bir Instagram Hikayesi Özeti’ni yalnızca etkinlik tanıtımına ayırmak, markanızın kişiliğini daha fazla paylaşmanın stratejik, eğlenceli ve yaratıcı bir yoludur ve aynı zamanda marka farkındalığını artırır .


3. Neler Yaptığınızı Gösterin

Müşterileri bilgilendirmek, her zaman işletmelerin en önemli hedeflerinden biridir ve işletmenizin neler yaptığına dair perde arkası görünümü sunarken #WorkingFromHome, Instagram Hikayesi Öne Çıkanlar için harika bir fikirdir.

Bunun gibi Hikayeler ile takipçileriniz ve müşterileriniz, şirketinizdeki insanları veya yeni girişimleri hayal edebilir ve bunların her ikisi de markanızı insanileştirmeye yardımcı olur .


4. Etkileşimli Anketlerle Müşterilerle Etkileşim Kurun

Instagram Hikayelerinizde reklam etkileşimli anketleri kullanmak yalnızca müşterilerle etkileşim kurmanıza değil, aynı zamanda müşterilerle işbirliği yapmanıza da olanak tanır. Hedef kitlenizi daha iyi anlayabilir ve acı noktalarına ilişkin fikir edinebilir , ayrıca onlara eğlenceli, farklı türden sorular sorabilir ve onları markanızla etkileşime girmeye davet edebilirsiniz.

Dahası, Instagram Story anketlerinden aldığınız sonuçlar, pazarlama ve reklam kampanyalarınızı daha etkili bir şekilde yeniden düzenlemenize yardımcı olabilir. Instagram Hikayelerinizde yayınladığınız tüm reklam anketlerini içeren bir vurgu oluşturmak, takipçilerin ve kullanıcıların ürünleriniz veya konuşmalarınız hakkındaki görüşleri ve geri bildirimleriyle ilgilendiğinizi görmeleri için harika bir yoldur.


5. Takipçilerinizin Sorularını Yanıtlayın

Takipçilerinizin dikkatini çekmek için kullanabileceğiniz bir diğer etkileşimli özellik, sık sorulan soruların yanıtlarını içeren Instagram Hikayesi Özeti’dir.

Instagram 2018’de, bunu Instagram Hikayenize eklediğinizde takipçilerinizin işletmenize soru göndermesine olanak tanıyan “Sorular” etiketini tanıttı. Sorular etiketinin benzersiz bir özelliği, yanıt veren kullanıcıların profillerini görüntüleyebilmenizdir; Birinin sorularını veya yorumlarını paylaşabilirsiniz, ancak bu kişinin fotoğrafları, profilleri ve kullanıcı adları açıklanmaz. Bu, kullanıcıların sorduğu soruları veya sorduğunuz sorulara verdikleri yanıtları paylaşmanıza olanak tanır ve profilleri genel olarak paylaşılmaz.

Başlamak için iyi bir yer, çalışma saatleri, yeni ürünler, özellikler veya konumla ilgili genel sorular sormak ve bunları yanıtlayarak başlamaktır. Kendinizi müşterilerinizin yerine koyun ve işletmenizin Soru-Cevap özetini tıkladıysanız ne bilmek istediğinizi düşünün. Bir restoran, “Menümüzde görmek istediğiniz bir şey nedir?” Diye sorabilir. Veya bir ajans, “Sizin için oluşturduğumuz en sevdiğiniz sosyal reklam hangisi?” Diye sorabilir. Ya da bir emlakçı “Toplu taşımaya yakın olmak sizin için önemli mi?” Kullanıcılar ayrıca soru sormak yerine yanıt yazabilirler.


6. Ürün Eğitimlerini Öne Çıkarın

Ürün veya hizmetinizin kullanımına yönelik ipuçları ve öğreticiler için özel olarak bir albüm oluşturmak, güvenilirliğinizi oluşturmanıza ve markanıza güven oluşturmanıza yardımcı olur . Albümün bir kısmı, ürünün kullanım kolaylığını göstermek için ürününüzü veya hizmetinizi kullanan gerçek müşterileri sergiliyor olabilir. Bu Instagram Story Highlight aynı zamanda ürününüzün veya hizmetinizin işlevselliğine daha derinlemesine bir bakış göstermenize olanak tanır ve müşterilere bir satın alma işlemi gerçekleştirdiklerinde (umarız) ne bekleyeceklerine dair bir fikir veren içeriden bir bakış sunar.

Daha yüksek fiyat noktaları veya daha az bilinen markalar satan işletmeler için, insanlar satın almadan önce daha uzun bir düşünme aşaması vardır . Satın aldıklarında ne elde ettiklerini onlara gizlice göstererek potansiyel müşterilerinizle doğrudan takip edebilirsiniz (veya en azından deneyebilirsiniz)!


7. Müşteri Referanslarınızı Vurgulayın

Hepimiz müşteri yorumlarını paylaşmanın önemini biliyoruz, bu nedenle şirketinizin yorumlarını da takipçilerinizle paylaştığınızdan emin olun! Ürününüzü, hizmetinizi veya markanızı kullanarak müşterilerinizin deneyimlerinin ekran görüntülerini veya referanslarını yeniden yayınlamaya adanmış bir vurgu oluşturmak ve bunları Instagram hesabınızda vurgulamak, mutlu müşterilerinizin hikayelerini paylaşmanın harika bir yoludur. Müşteri referansları , müşterilerin ürünlerinizden veya hizmetinizden elde ettiği faydaları vurgulamak için değerlidir.

Bu müşteri referansları, takipçilerinizin müşterilerinizin hayran olduğu ürünü yukarı kaydırmasına ve alışveriş yapmasına olanak tanıyan “Daha Fazla Göster” düğmesini kullanmak için de harika bir fırsattır.

Müşterilere işletmenizin Instagram profilinde yer almaya istekli olup olmadıklarını sorduğunuzdan emin olun, ancak umarım onlarla zaten güven duymuş olursunuz ve evet derler!


8. Satışları ve İndirimleri Paylaşın

Instagram’da satışları artırmanın ve takipçileri bir şekilde içeriğinizle etkileşime girmeleri için çekmenin en etkili yollarından biri, indirimler veya hediyeler sunmaktır.

Ürünlerinizde indirimler ve satışlar sunmak, markanıza daha fazla görünürlük sağlar ve satışları artırma, potansiyel müşteri oluşturma ve web sitenize trafiği artırma potansiyeline sahiptir.

Mevcut satışları, indirimleri ve promosyonları paylaşmaya adanmış bir Instagram Hikayesi Özeti oluşturmak harika bir fikirdir. İndirimler veya hediyeler doğal olarak potansiyel müşterileri çeker, onları Hikayenizdeki içerikle ilgilenmeye teşvik eder ve ardından onları ürün veya hizmetlerinizi satın almaya teşvik eder.


9. Bir Dizi Başlatın

Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi nasıl tanıtacağınız, etkinliklerinizin reklamını nasıl yapacağınız ve geçmiş etkinlikleri nasıl vurgulayacağınız ve şu anda sahip olduğunuz satış ve indirimleri nasıl ileteceğiniz hakkında birçok ipucu okudunuz. Instagram Hikayelerinde müşterilerinizle etkileşim kurmanın ve ekstra görünürlük kazanmanın bir başka yaratıcı yolu, eğlenceli ve ilişkilendirilebilir içerikler yayınlamaya adanmış bir vurgu oluşturmaktır. Bu, şirketinizin teklifiyle, şirketinizin misyonuyla ilgili olabilir veya belirli işiniz veya sektörünüzle ilgili olması gerekmez.

Bunu, işinizle ilgili motivasyonel alıntıları paylaşmaya, sosyal medyada gerçekleşen mevcut trendlere atlamaya veya bir blog veya video dizisi gibi içeriğinizle ilgili paylaşımlara vurgu yapmaya adanmış bir hikaye albümü oluşturarak yapabilirsiniz .


Bu Instagram Story Highlight ipuçlarını pratiğe dökün

Bildiğimiz gibi sosyal medya sürekli gelişiyor ve Instagram ve sunduğu birçok özellik onunla birlikte büyüyor. Umarım bu gönderi, işletmenizin Instagram’daki takipçilerle nasıl etkileşime girdiğine yepyeni bir boyut eklemek için Instagram Story Highlights’ı nasıl kullanacağınız konusunda size bazı fikirler vermiştir. İşletmenizi büyütmenin yollarını arıyorsanız, Instagram’daki benzersiz Story Highlight özelliğini denemek, bunu yapmanın harika bir yoludur!


👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu