Blog

Tez Çalışması: Tezinize Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Bu yıl Üniversite Tez Sınavınızı yazmak için hazırlanıyorsanız, işte tüm öğrencilerin bilmesi gereken bazı önemli tez önerileri. Teziniz sadece son bir yıl projesi olmakla birlikte, Üniversiteye dönmeden önce yaz aylarında düşünmeye başlamalısınız. Beyin fırtınası, başlıklar, konular veya iyi bir çalışma için yapabileceğini düşündüğünüz başlıklar, konular veya ilgi alanları için bazı erken fikirlere yol açar.

Akıl hocanızın iyi bir eşleşme olduğundan emin olun

İyi bir akıl hocası veya amiri olması önümüzdeki on iki ay boyunca çok yardımcı olacaktır. Seçtikleri alanda ilgi ve uzmanlığa sahip olmaları ve proje boyunca size rehberlik edebilmeleri gerekir, ancak hepsinden önemlisi onlarla iyi geçinmelisiniz! Süpervizörünüzle başa çıkmakta zorlanıyorsanız, konuşmaktan ve değişiklik yapmaktan çekinmeyin.


Arkadaşlarla karşılaştırma yapmaktan kaçının

Projeleri arkadaşlarınızla karşılaştırmaya çalışmayın. İkiniz de aynı derste olsanız bile, her birinin final yılı çalışması farklı olacaktır. Programın gerisinde kalmanız veya yanlış gitmenizden endişe ediyorsanız, amirinizle veya diğer Üniversite personeli ile bir toplantı ayarlayın.


Vaktinizi planlayın ve düzenleyin

Tez projenizin başlangıcından itibaren kendinize bazı tarihler belirlemeli ve işinizi gelecek yıl için planlamalısınız. Bu aşamada sadece çok kaba bir rehber olacak, ancak belli belirsiz bir şekilde buna bağlı kalmaya çalışın. Her ay ya da öylesine plana bakın ve işlerin nasıl geliştiğine bağlı olarak değişiklik yapın, ancak son başvuru tarihini asla gözden geçirmeyin.


Kayıtları tutmak

Ziyaret ettiğiniz web siteleri veya okuduğunuz kitaplar gibi yaptığınız tüm işlemleri kaydedin ve kaydedin, projenizi SOOO yazmayı çok daha kolay hale getirir. Son yazınızdaki yazılara özellikle atıfta bulunmasanız bile, ‘İleri Okuma’ listesi hoş bir dokunuş olabilir.


Giderken yaz

Bütün ön şart çalışmalarını yapsanız bile, teziniz vade bitiminden haftada bir defa basmaya çalışmak istediğiniz bir deneme değildir.

Neyse ki, çoğu Üniversite, yazmaya başladığınızdan emin olmak için yol boyunca güncelleme raporları ve taslaklar göndermenizi talep edecektir.

Bu gerekli olmasa bile, YAPIN! Siz gerçekten, gerçekten, GERÇEKTEN tek seferde 10.000 kelime yazmak istemezsiniz.


Analizinizde kritik olun

Her adımda kendi çalışmalarınız üzerinde eleştirel bir göz atın. Fazladan zamanınız, paranız veya diğer kaynaklarınız varsa veya elde ettiğiniz sonuçlara bağlı olarak nasıl geliştirebileceğinizi veya ilerleyebileceğinizi düşünün.

Projeniz mükemmel olmayacak, bu nedenle araştırmanızın ve sonuçlarınızın sınırlarını kabul ettiğinizden emin olun. .

Bu, araştırmanızın yedekleyemeyeceği iddiasında bulunmayın: Bazı sonuçlar keşfettiğinizi düşünüyorsanız, bunların ne kadar önemli olduğunu düşünün ve yorum yapın, başka olası açıklamalar varsa veya gelecekte yapılacak araştırma / deneylerin yapılması gerekenler hakkında düşünün ve yorum yapın. onları doğrula.


Unutma, yanlış cevap yok

Araştırmanızın, düşündüğünüz sonuçları veya hatta herhangi bir sonucu bile çevirmediğinden korkmayın ya da endişelenmeyin. Beklenmeyen sonuçlar kadar değerli ve bazen de moreso olabilir. Sonuçlarınızın kalitesi için herhangi bir not almazsınız, bu sadece haksızlık olur!


Gönderim için bolca zaman ayırın

Yazınızı tamamladıktan ve kontrol ettikten sonra, son tezinizi en geç teslim edilmek üzere hazırlamanız gerekir. Bölümünüzün kurallar ve tezler için kelime sınırları, formatlar ve referans stilleri gibi kurallara uyulduğundan emin olun.

Bölümünüz ayrıca, son tezinizi nasıl sunmanız gerektiğine dair talimatlar sunacaktır; bu, genellikle test sonuçları gibi tüm ekler de dahil olmak üzere, ciltli olmak üzere en az iki kopya içermesi gerekecektir. Bu, kendiniz için ödemeniz gerekebilecek bir sürü baskı.

Kursunuza ve / veya projenize bağlı olarak, ayrıca bir diskteki videoları veya bilgisayar kodlarını veya bir bellek çubuğunu da teslim etmeniz istenebilir.


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu