Kimdir

Alper Kömürcü Kimdir, Nerelidir? Alper Kömürcü Ne İş Yapıyor?

Alper Kömürcü Kimdir, Nerelidir? Alper Kömürcü Kaç Yaşında? Alper Kömürcü Ne İş Yapıyor? Türk besteci, aranjör ve müzisyen. Keman sanatçısı olarak bilinen müzisyen, besteci, orkestra şefi ve aranjör olarak da tanınan Alper Kömürcü en çok merak edilen isimler arasında yer alıyor. İşte Alper Kömürcü Hayatı ve Biyografisi hakkında tüm bilinmesi gerekenler.

Alper Kömürcü Kimdir, Nerelidir?

Besteci ve keman sanatçısı Alper Kömürcü 1980 Ankara doğumludur ve 2023 yılı itibariyle 43 yaşındadır. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü’nü kazandı. 1998 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne burslu olarak kabul edildi. 2005 yılında Emrehan Halıcı’nın kurmuş olduğu Halıcı Bilişim Şirketi’nin düzenlediği “Bilgisayarla Beste Yarışması”nda Mongol Çocuk ve Özgürlük eseriyle Türkiye 1.liği kazandı.

2007 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yüksek lisans programını kazandı ve eğitimini tamamladı. 2011 yılında 19. Altın Güvercin Beste Yarışması’nda En İyi Beste ve En İyi Aranjör ödüllerini kazandı. 2014’ün Mart ayında ilk solo albümü MAT’ı çıkarttı. Birçok albümde besteci, söz yazarı ve aranjör olarak yer aldı. TRT Caz Orkestrası Şefi Kamil Özler ile caz armonisi ve orkestrasyon üzerine çalışmalar yaptı. Birçok senfoni orkestrasında aranjmanları seslendirildi.

Ünlü Azeri Orkestra Şefi Prof. Ramiz Malik Aslanov ile orkestra şefliği üzerine özel çalışmalar yaptı. 2018 yılında eşi İpek Açar Kömürcü ile Elma Şekeri Prodüksiyon şirketini kurdu. Kömürcü çalışmalarına prodüktör, kompozitör, keman sanatçısı ve orkestra şefi olarak devam etmektedir.


Alper Kömürcü Ne İş Yapıyor?

Alper Kömürcü besteci, aranjör ve müzisyen. Keman sanatçısıdır ayrıca Elma Şekeri Prodüksiyon şirketinin kurucusudur. Alper Kömürcü hayatına prodüktör, kompozitör, keman sanatçısı ve orkestra şefi olarak devam etmektedir.

2009 Herşeye Rağmen / Neslihan Demirtaş: Müzik direktörü, aranjör

2009 Biz Ayrıldık / Özgün: Besteci, Söz yazarı, Aranjör

2012 Aşk’a Dair / Alpay: Aranjör, Besteci

2012 Konu Senden Açılınca / Özgün: Aranjör .

2012 Oysa Sen / Nedim Zeper: Aranjör

2012 Benimle Yan / Guntac Ozdemir: Aranjör


Alper Kömürcü: Instagram 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu