Gündem

Twitter ‘Kullanım Limiti Aşıldı’ Nedir? Twitter ‘Kullanım Limiti Aşıldı’ Ne Demek?

Twitter ‘Kullanım Limiti Aşıldı’ Nedir? Twitter ‘Kullanım Limiti Aşıldı’ Ne Demek? Twitter kullanıcıları ana sayfalarını yenilediklerinde ‘Kullanım limiti aşıldı Lütfen birkaç dakika bekle sonra tekrar dene‘ sorunu ile karşılaşabiliyorlar. Peki Twitter ‘Kullanım Limiti Aşıldı’ sorunu neden olur? Twitter Kullanım Limitleri. Gelin hep birlikte öğrenelim.

Twitter ‘Kullanım Limiti Aşıldı’ Nedir, Ne Demek?

Twitter’da “Kullanım Limiti Aşıldı” uyarısı, bir kullanıcının belirli bir zaman diliminde Twitter’ın API’sini veya özelliklerini kullanma sınırını aştığını belirtir. Twitter API’si, üçüncü taraf uygulamaların Twitter verilerine erişim sağlamasına ve Twitter hesapları üzerinde işlemler gerçekleştirmesine olanak tanır.

Twitter, API kullanımını sınırlamak için belirli bir sınır ve kota uygular. Bu sınırlar, belirli bir süre içinde API çağrılarının sayısı, tweet gönderme veya beğenme gibi özelliklerin kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak belirlenir. Kullanıcılar bu sınırları aştıklarında “Kullanım Limiti Aşıldı” uyarısıyla karşılaşır.


Twitter ‘Kullanım Limiti Aşıldı’ Sorunu Neden Olur?

Twitter ‘Kullanım Limiti Aşıldı’ uyarısı, aşırı API kullanımını önlemek ve Twitter’ın sunucularını ve kaynaklarını korumak amacıyla uygulanır. Ayrıca kötü niyetli veya spam amaçlı botların Twitter üzerinde yayılmasını engellemek için de kullanılır.

Kullanım limiti aşıldığında, genellikle kullanıcıya belirli bir süre boyunca beklemesi veya daha sonra tekrar denemesi gerektiği söylenir. Bu süre, kullanıcının API kullanımını normal sınırlar içinde tutmasına olanak tanımak için belirlenen bir süre olabilir.

Kullanım Limiti Aşıldı” uyarısıyla karşılaşıyorsanız, bir süre bekleyip daha sonra tekrar deneyebilir veya API kullanımınızı azaltarak sınırları aşmamaya dikkat edebilirsiniz.


Twitter Kullanım Limitleri

Elon Musk, günlük tweet görüntülenme sayısını tekrar güncelledi.

Elon Musk:

Twitter’da geçici sınırlar uyguladık.

– Doğrulanmış hesaplar günde 6000 tweet,
– Doğrulanmamış hesaplar günde 600 tweet,
– Yeni ve doğrulanmamış hesaplar günde 300 tweet görüntüleyebilecek.


İlginizi Çekebilir  👇

👉 Twitter Hassas İçerik Açma

👉 Twitter’dan Video Nasıl İndirilir? (Resimli Anlatım)

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu