Kimdir

Ahu Orakçıoğlu Kimdir? Ahu Orakçıoğlu Kaç Yaşında? Ahu Orakçıoğlu Hayatı ve Biyografisi

Ahu Orakçıoğlu Kimdir? Ahu Orakçıoğlu Kaç Yaşında? Ahu Orakçıoğlu Hayatı ve Biyografisi. Eşi Süleyman Orakçıoğlu olan Ahu Orakçıoğlu Ne İş Yapıyor? Ahu Orakçıoğlu nereli, Ahu Orakçıoğlu ne mezunu? merak edilenler arasında. Gelin birlikte Ahu Orakçıoğlu hakkında tüm merak edilenleri öğrenelim…

Ahu Orakçıoğlu Kimdir?

Bir çok kanalda spiker olarak görev yapan ve başarılı bir eğitim hayatı olması yanı sıra başarılı bir kariyere de sahip olan Ahu Orakçıoğlu Kimdir? merak edilmekte. Özellikle eşi Süleyman Orakçıoğlu ile sık sık gündeme gelen isim Ahu Orakçıoğlu sektördeki hayatına ve başarılarına anne olduktan sonra ara vermiştir. Aslen Ankaralı olan Ahu Orakçıoğlu, aldığı eğitimler sonrasında spikerlik ve arkasından bir çok kanalda haber programı sunmuştur.

Eğitim hayatından kısaca bahsedecek olursak; kariyerine erken yaşlarda adım atan Ahu Orakçıoğlu, Reuters, BBC, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) gibi saygın kurumlar tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılarak medya sektöründe kendini geliştirmiştir.


Ahu Orakçıoğlu Hayatı ve Biyografisi

Bir çok ana haberden eurovizyon yayınlarına, muhabirlikten programcılığa ve radyoculuğa kadar her tür yayını yapan Orakçıoğlu, İstanbul’a yerleştikten sonra NTV’den Habertürk’e pek çok kanaldan teklif almıştır. 2008 yılında kurumdan istifa edip özel sektöre geçmiştir. Kızı Sare’nin doğumu ile TV kariyerini noktalamış ve özel sektörde kendi markasını kurmuştur. A&D Art ‘n Design adı altında faaliyet gösteren iç mimarlık ve dekorasyon şirketinde faaliyetlerine devam etmiştir.

Firma, dekorasyon işlerinin yanı sıra Selamiçeşme’de bir mobilya showroomuyla da hizmet veriyor. Burada kendi tasarladıkları ve ürettiğimiz koleksiyonlarını satışa sunmaktalar. Kariyerine 1998 yılında TRT’nin düzenlediği yetenek sınavlarını kazanarak spiker olarak başlamıştır. Yaklaşık on yıl boyunca Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) bünyesinde spikerlik yapmış, izleyicilerle televizyon ekranında buluşmuştur.

Ahu Orakçıoğlu, kariyerindeki başarılı sunumları ve radyo deneyimi sayesinde televizyon dünyasında tanınmış bir isim haline gelmiştir. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ile evlidir.

Instagram’da Ahu Orakçıoğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu