Yaşam

Peeling Nedir, Ne İşe Yarar? Peeling Nasıl Yapılır?

Peeling Nedir, Ne İşe Yarar? Peeling Nasıl Yapılır?. Kadınlar, yüzün ve vücudun güzelliğine özel önem verirler ve başarılı sonuçlar elde etmenin etkili yollarını ararlar. Peeling, bakım veren kadınlar tarafından kullanılan en yaygın kozmetik prosedürlerden biridir. Peeling,  sertleşmiş ve ölü deri hücrelerinin uzaklaştırılmasıdır. Kozmetologlar bu yöntemi hem gençlere hem de yaşlılara önermektedir. Soymanın temel amacı, sağlıklı hücrelerin dışarıdan besin ve oksijen almasını engelleyen işe yaramaz hücreleri yok etmektir.

Peeling Nedir, Ne İşe Yarar?

Aşamalı cilt soyma olarak da bilinen kimyasal soyma, istenmeyen cilt hücrelerini yok eder ve faydalı hücrelerin aktivitesini canlandırır. Kimyasalların cilde uygulanması sonucunda gereksiz cilt mikropartikülleri yavaş yavaş soyulur. Alt katmanlardan gelen yeni cilt daha taze, daha genç, daha az kırışık ve daha pürüzsüz hale gelir.

Güzellik uzmanlarının son zamanlarda bakmakta olan bayanlara tavsiye ettiği soyulmanın birçok yararı vardır. Peeling kullanımı cildin elastikiyetini arttırır ve küçük kırışıklıkları giderir. Bu başarılı yöntem aynı zamanda çil ve yara izlerini de ortadan kaldırır. Ayrıca peeling, yüz cildini pürüzsüzleştirir ve siğilleri ortadan kaldırarak cilt yüzeyini temizler. Peeling türlerinden biri olan orta peeling, cilt katmanlarını güçlendirerek daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Diğer bir peeling türü de cildin yağlılığını düzenleyen, sivilceleri ve küçük kırışıklıkları gideren hafif peeling’tir. Hafif bir peelingin nemlendirici gücü ve etkisi de cilt tonunu güçlendirir. Cilt yüzeyinin daha fazla esnekliği, cildinizin yüzeyini pürüzsüzleştirerek güzelliğini sağlar. Aynı zamanda  mezoterapi hizmetlerinin  kullanılması cildi daha dolgun hale getirir. Orta ile hafif peeling arasındaki farklar, cilt tipinize ve cilt probleminize göre doktorunuz tarafından kolaylıkla açıklanabilir.


Yüz Peelingi Nasıl Yapılır?

Hafif peeling ve orta peeling arasındaki temel fark, orta peeling uygulanırken daha konsantre asit karışımlarının kullanılmasıdır. Doktor veya uzman, muayeneden sonra cildinize hangi tipin uygulanacağına karar verecektir. Başarılı soyma sonucunda sağlıklı cilt hücrelerini örten ve sağlıklı hücrelerin beslenmesini engelleyen ölü cilt hücreleri uzaklaştırılır.

Sonuç olarak, daha taze, daha genç görünen ve doğru besinleri alan daha sağlıklı bir cilt güzelliğinizi daha da artıracaktır. Ayrıca hem genç hem de yaşlı ciltler için peelingin faydalı bir şekilde uygulanması mümkündür. Buradaki temel fark, genç cilde peeling yapılırken daha basit asit karışımlarının kullanılmasıdır. Bunun yerine, yaşlı cilde daha karmaşık karışımlar uygulanır. Cilt tipinizin yaşa göre değişebileceği göz önüne alındığında, hangi kabuğu kullanacağınız konusunda doktorunuza danışın.

Soyma aynı zamanda sivilceyi de başarılı bir şekilde tedavi edebilir. Ne kadar çok cilt problemi varsa, kullanılan kimyasallar o kadar agresif olacaktır. Ayrıca kabuk, cildi beyazlatmak için de kullanılır. Güzellik uzmanları, yaraları başarılı bir şekilde gidermenin yanı sıra, soymanın pigment lekelerini başarıyla yok ettiğini de bilirler. Böylece küçük yaraları ve yara izlerini tedavi etmek ve çıkarmak için peeling kullanımı artıyor. Pigmentasyon aynı zamanda kadınların karşılaştığı temel sorunlardan biridir ve bunu çözmenin birkaç yolu vardır.

En başarılı yöntemlerden biri, lekeleri yavaş yavaş yok eden soymadır. Peeling, ince kırışıklıkları kalınlaştırır ve ince kırışıklıkları giderir. Bu faydalı tedavi yöntemi kızarıklığı giderir ve ciltte renk değişikliğini düzenler. Sonuç olarak cilt daha da parlak hale gelir. Zengin kimyasal içerikli peelingin başarılı bir şekilde uygulanması sonucunda canlılık ve tazelik kazanmış olan cildiniz soyulmadan bir defada ve tamamen kurtarılabilir.


Peeling Hangi Cilt Tipine Uygundur?

Yoğun şekilde sigara içenler için peeling yapmak yasaktır. Ayrıca çok hassas cilde sahip olanlar kabuğu kullanamazlar. Bazı insanlar hassas bir cilde sahiptir ve ciltlerindeki küçük değişiklikler ciltte hasara ve küçük yaralara neden olabilir. Ayrıca, dış etkilere aktif olarak yanıt veren ciltler için peeling yapılması önerilmez. Enfeksiyonlar , siğiller ve fıtıklar genellikle cildi aktif olan kişilerde görülür. Bağışıklık sistemi zayıf olan veya bağışıklık sistemi hızla zayıflayan kişiler de peeling kullanmamalıdır.

Son iki ila altı ay içinde yüzünde estetik ameliyat geçiren kişilerin de peeling yapması yasaktır. Yetişkin olan ve yukarıda sıralanan sorunları olmayan kişiler peeling kullanabilir. Ancak sizi muayene ettikten sonra, doktorunuz soyulmaya uygun cildinizin olduğunu doğrulamalıdır. Her durumda, bir doktor veya uzmanın izninden sonra peelingin uygulanması tavsiye edilir.


Peeling’in Faydaları Nelerdir?

En başarılı kozmetik yöntemlerden biri olan peeling, kadınlar tarafından giderek daha fazla kullanılan mucizevi bir güzelleştirme yöntemidir. Yavaş yavaş ve doğal olarak sonuçlarını gösteren peeling, mutlaka doktor ve uzman gözetiminde uygulanmalıdır. Farklı asit ve kimyasalların karışımından hazırlanan çözelti cilde sürülür ve birkaç gün içinde sonuçlar gözlenir.

Etkiler, cildin hassasiyetine ve türüne bağlı olarak değişebilir. Her durumda, bir doktorun veya uzman denetiminin varlığı bu süreci tamamen güvenli hale getirir. Peeling sonrası ufak tefek endişeler olsa da bunlar doğaldır ve uzman müdahalesi ile giderilebilir. Her kadının hayalini kurduğu doğal güzelliğe ulaşmak biraz zaman alır. Doğal güzelliğin yöntemlerinden biri olan peeling uygularken sabırlı olmalısınız. Doktorun veya uzmanın talimatlarını da dikkatlice takip etmelisiniz.

Güzelliğinizin tehlikeye girmemesi için soyulmadan önce ve sonra yasak olan şeylerden uzak durmanız önemlidir. Talimatları doğru bir şekilde uyguladıktan ve doktorun talimatlarını uyguladıktan sonra daha da güzel göründüğünüzü fark edeceksiniz. Uzman ve dermatologlar tarafından kanıtlanmış bir kozmetik olan peeling, cildinizi yavaş yavaş gençleştirecek ve kırışıklıkları gidererek cildi pürüzsüzleştirecektir.


👉  Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu