Öğrenci Gazetesi

YKS, TYT ve AYT Çalışmaya Ne Zaman Başlanmalı? YKS Çalışmak İçin En İdeal Dönem Ne Zaman?

YKS, TYT ve AYT Çalışmaya Ne Zaman Başlanmalı?. YKS Çalışmak İçin En İdeal Dönem Ne Zaman? YKS sınavına girecek öğrenciler tarafından en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Geleceği belirleyen bu önemli sınava hazırlanacak öğrenciler, Üniversiteye Hazırlık Hangi Sınıftan Başlanmalı? sorularını merak etmekte. Gelin birlikte YKS Hangi sınıftan çalışmaya başlanmalı? öğrenelim…

YKS, TYT ve AYT Çalışmaya Ne Zaman Başlanmalı?

Geleceğe yön verecek olan Üniversiteye geçiş sınavı hem öğrenciler hem de veliler tarafından kaygıya sebebiyet vermekte. Hal böyle olunca stresi en aza indirmek için emin ve sağlam adımlarla ilerlemek çok önemli. İstenen sonucun alınması ve hedefe tam olarak varabilmek için planlı ve programlı çalışmak gerekmekte. YKS girecek öğrenciler zamanı iyi değerlendirmek ve en başarılı sonuçları elde etmek için en iyi şekilde bu sınava hazırlanmaları gerekir. Peki ama Üniversiteye Hazırlık İçin Hangi Sınıftan Başlanmalı? YKS Hangi sınıftan çalışmaya başlanmalı? soruları hem öğrenciler hem de veliler tarafından oldukça merak edilmekte.

Üniversite hayali kuran ve hedefleri doğrultusunda yol almak isteyen adaylar; sınav konuları ile alakalı bütün detayları titiz bir şekilde araştırması gerekmektedir. YKS ders çalışma periyodu 9. – 10. – 11. ve 12. sınıf konularıyla dolu. Öğrencilerin son sene ders çalışarak büyük başarılar elde etmesi zor olduğundan Üniversiteye Hazırlık İçin 9. sınıftan başlamak sizi bir adım öne götürecektir. Bunun getirdiği en önemli avantajların başında konuların öğrenimi gelmektedir. Öğrencilerin konuları daha sonradan öğrenmeye çalışması yerine konuları işlerken tekrar ederek öğrenmesi büyük bir artı olarak kabul edilmektedir.

Bu tarz bir çalışma aynı zamanda öğrencilerin süreç içerisinde kendilerini değerlendirmesine ve eksiklerini belirlemesine de yardımcı olmaktadır. Bu şekilde bir çalışma programı yapan öğrenciler aynı zamanda yaz tatillerinde de eksiklerini gidererek sınava uzanan süreçte başarılı bir çalışma süreci geçirebilmektedir. Erken çalışmanın bir diğer avantajı ise genele bakıldığında öğrenciler kitapların içine gömülmek yerine kendilerine daha fazla zaman ayırabilmektedir.

YKS sınavının oturumlarından olan TYT ve AYT oturumları için hazırlanan birçok öğrencinin asıl sorunu temelinin olmadığını düşünmesidir. Oysa ki bu seviyeye gelen her öğrencinin belirli bir düzeyde temeli vardır. Önemli olan şey kendinizi geliştirmek ve eksiklerinizi tamamlamaktır. Temeliniz olmadığını düşünüyorsanız aslında aklınızdaki ilk soru ”Nereden başlamalıyım?” olmuştur.

Nereden ve nasıl olursa olsun en kısa sürede başlamanız gerektiğini unutmayın. İster çalışma kitaplarından, ister İnternet’ten izleyebileceğiniz online videolardan, isterseniz de kötü olduğunuzu düşündüğünüz derslerden özel ders almaya başlayarak. YKS TYT Konuları içeriğimizi inceleyerek bile başlayabilirsiniz. Hangi konulardan sorumlusunuz, hangi konulardan daha çok soru çıkıyor bunları bilmelisiniz. Ne kadar kısa zamanda çalışmaya başlarsanız daha fazla başarıya ulaşacaksınız.


YKS Çalışmak İçin En İdeal Dönem Ne Zaman?

Öncelikle bilmelisiniz ki Üniversiteye geçiş sınavına çalışmaya başlamak ve bu süreci rahat bir şekilde geçirmek için en doğru zaman 9. sınıftan itibarendir. . Bunun getirdiği en önemli avantajların başında konuların öğrenimi gelmektedir. Ders çalışma programları ile beraber düzenli aralıklarla deneme sınavları da yapmaları son derece önemlidir. Bu sınavlardan alınan sonuçlara göre eksik konular ve dersler belirlenebilir ve bu alanda çalışma daha da yoğunlaştırılabilir. Bu nedenle düzenli olarak test çözmenin gözle görülür bir faydası bulunmaktadır.

0-5 net arasında alınan derslerde konu çalışmalarına ağırlık verilirken daha genel bir çalışma programı düzenlenmeli, 15-20 net arası yapılan derslerden ise nokta atışı şeklinde konular bulunarak tekrar edilmelidir. Soru çözümü aynı zamanda öğrencilerin hem okumasını hızlandırmaya yardımcı olmakta hem de test pratiğini geliştirmektedir. Deneme testleri ile beraber götürülen ders programlar her zaman bir adım daha avantaj sunmaktadır.


İlginizi Çekebilir  👇

👉 YKS (TYT-AYT-YDT) Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

👉 YKS (TYT-AYT) Youtube Kanal Önerileri 

👉 2022 YKS-TYT-AYT-YDT Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF İndir

👉 2021 YKS-TYT-AYT-YDT Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF

👉 Öğrenci Gündemi’ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu