Öğrenci Gazetesi

GRE Sınavı Yılda Kaç Kez Yapılır? GRE Sınavı 2024 Ne Zaman?

GRE Sınavı Yılda Kaç Kez Yapılır? GRE Sınavı 2024 Ne Zaman? Yurtdışında lisansüstü eğitim almak isteyen adaylar tarafından gerekli olan GRE sınavına Nasıl Başvuru Yapılır? GRE Sınavı Nerede Yapılıyor, Ücreti Ne Kadar? merak edenler için bu yazımızda GRE hakkında tüm bilinmesi gerekenleri derledik.

GRE Sınavı Yılda Kaç Kez Yapılır?

ETS tarafından geliştirilen ve yönetilen GRE sınav modeli , sınava giren kişinin temel cebir, aritmetik, veri analizi, geometri ve üniversite düzeyinde kelime bilgisi bilgisini ölçmek içindir. Daha da önemlisi, GRE sınavı eleştirel düşünme, yazılı materyali analiz etme, değerlendirme ve problem çözme yeteneğinizi ölçer. Peki ama GRE Sınavı Yılda Kaç Kez Yapılır? yazımızın devamında tüm mera edilenleri öğrenebilirsiniz.

GRE (Graduate Record Examination), genellikle yılda yıl boyunca birkaç kez düzenlenen bir sınavdır. Ancak, GRE sınav tarihleri ve sıklığı her yıl değişebilir. Genellikle, adaylar sınav tarihlerini ve kayıt süreçlerini ETS’nin resmi GRE web sitesinden kontrol edebilirler.

ETS (Educational Testing Service), GRE’nin düzenleyicisi olarak, sınav tarihlerini ve diğer bilgileri güncel tutar. Bu nedenle, güncel ve doğru bilgilere ulaşmak için ETS’nin resmi web sitesini ziyaret etmeniz önerilir.

Adaylar genellikle sınav tarihleri ve başvuru süreçleri hakkında bilgi almak için ETS’nin resmi web sitesini ve yerel test merkezi bilgilerini düzenli olarak kontrol etmelidirler.


GRE Sınavı Nedir?

ETS tarafından yürütülen GRE testi veya GRE Genel testi, işletme veya hukuk fakültelerine lisansüstü kabulleri için dünyanın en büyük değerlendirme programlarından biridir ve dünya çapında binlerce üniversite ve kolej tarafından kabul edilmektedir. GRE sınavı, lisansüstü okula gitmek isteyen bir adayın genel akademik hazırlığını ölçen standart bir testtir.

İki farklı şekilde yapılan GRE Genel Testi aracılığıyla adayın analitik yazımı, niceliksel yeteneği ve sözel akıl yürütme becerileri değerlendirilir. GRE Subject Test, adayların belirli bir konudaki yeteneğini değerlendirir. Adaylar, GRE Konu Testlerinin yalnızca Kimya, Matematik, Fizik ve Psikolojiyi kapsadığını unutmamalıdır.

Ayrıca; GRE sınav puanları, GRE sınav tarihinden itibaren 10 ila 15 gün içinde alınabilir ve dünya çapında binlerce lisansüstü programda yüksek lisans ve doktora dereceleri için kabul edilir. Resmi ETS GRE web sitesine göre, dünya çapındaki İşletme Okulları, Kurumlar, Burs Sponsorları ve Hukuk Okulları GRE puanlarını kabul etmektedir.


GRE’ye Nasıl Başvuru Yapılır?

GRE’ye kaydolmak için gereken adımlar şunlardır:

  • ETS’nin resmi web sitesi olan http://www.ets.org/ aracılığıyla bir ETS Hesabı oluşturun . Kayıt için gerekli tüm bilgilerinizi sağlayın.
  • Kayıt olduktan sonra kimlik bilgilerinizle giriş yapın.
  • Ekranda belirtilen talimatları ve yönergeleri izleyin ve GRE’ye kaydolun.
  • Tercih ettiğiniz zaman dilimini ve lokasyonu seçin ve başvuruyu bir kez daha inceleyin.
  • Kayıt ücretini kabul edilen ödeme yöntemleriyle ödeyiniz.

GRE Puan Aralığı

Bölümlerin puanları farklı ölçeklerde ölçülür. Bu puanların ayrıntılı çatallanması aşağıdaki tabloda belirtilmektedir:

Bölüm Puan Aralığı
Nicel Muhakeme 130-170
Sözlü 130-170
Analitik Yazım 0-6

GRE sınavı Ücreti 2024 Ne Kadar?

ETS resmi web sitesinde yer alan GRE Sınavı Ücretleri 2024 yılında aşağıdaki gibidir.

ETS resmi wes sitesi GRE Ücretleri İçin TIKLAYINIZ


GRE Sınavı 2024 Ne Zaman?

Her yıl yapılan GRE Sınavı ETS sitesinde yer alan bilgilere göre 2023–24 test yılında, GRE Gönüllü Testleri aşağıdaki tarihlerde dünya genelinde uygulanacaktır:

  • Eylül 25, 2023, Ekim 8, 2023 yoluyla
  • Ekim 24, 2023, Kasım 6, 2023 yoluyla
  • Nisan 7, 2024, Nisan 20, 2024 yoluyla
  • Her 14 günde bir GRE Gönüllü Testi yapabilirsiniz. Bu, daha önce yapılan bir testte puanlarınızı iptal etmiş olsanız bile geçerlidir.

Bir test tarihi seçerken, puanlarınızın son başvuru tarihleriniz için zamanında bildirileceğinden emin olun. Bir test tarihi seçerken, puanların verilmesi ve kurum tarafından işlenmesi için zaman tanıyın.


İlginizi Çekebilir 👇

👉GRE Sınav Örneği PDF

👉 Öğrenci Gündemi’ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu