Teknoloji

Yavaş Mac’inizi Daha Hızlı Hale Getirecek 8 Basit Yöntem

Mac’inizi İlk aldığınızda yıldırım hızıyla çalışsa’da performansı zamanla yavaşlayacak. Mac’inizin performansını tekrar yoluna sokmak için birkaç ipucu . Donanımı değiştirmeye gerek kalmadan sorunsuz ve verimli bir işleyişin tadını çıkarmak istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarına uyduğunuzdan emin olun.

1. Yazılımı Güncelleyin

Mac’inizin yavaş çalışması, yazılımınızın güncel olmayabileceğinin bir göstergesidir. Apple, daha iyi performans için yeni optimizasyonlar yayınlamaya devam ediyor. Ekranınızın sol üst köşesindeki Apple simgesine tıklayarak ve App Store’u seçerek yazılımınızı güncelleyin.

2. Kötü Amaçlı Yazılım Taraması

Mac’iniz yavaş çalışıyorsa, hızlı bir kötü amaçlı yazılım taraması yapmak yardımcı olabilir. Evet, Mac’ler virüs almaz ancak bu, hiç virüs almıyor olarak algılanmamalı. Ücretsiz antivirüs programları kullanarak tarayınız.

3. Ön Belleklerinizi Temizleyin

Bazen, tarama, sisteminizde bilgisayarınızı yavaşlatabilecek her türlü istenmeyen kodu veya yazılımı toplar. Ön belleğinizi temizlemek hafızayı boşaltır ve sisteminizin hızlı çalışmasını sağlar.

4. Uygulamaları Kapatın

Arka planda birkaç uygulamanın çalışması ihtimali vardır. Kırmızı ‘x’ düğmesine basmak uygulamayı kapatmaz. Uygulamanın altında parlayan bir nokta olduğunda, bu onun çalıştığı anlamına gelir.

5. Masaüstünüzü Temizleyin

Masaüstünüzde çok fazla simge olması sisteminizi yavaşlatır. Sistemizini hızlandıkmak için simgelerinizi en aza indiriniz.

6. Gereksiz Dosyaları Silin

İster Windows ister Mac olsun. Gereksiz dosyaları sisteminizden silmek size önemli bir hız sağlayacaktır.

7. Giriş Öğelerini Devre Dışı Bırakın

Mac’inizin hızlı ısınmasının nedeni, sisteminizle açılan çok fazla uygulama olabilir. Sistemi hızlandırmak için bu öğeleri devre dışı bırakın.

Menü çubuğunun sol tarafındaki Apple simgesine tıklayın ve Sistem Tercihleri’ni seçin. Sistemle birlikte çalışan uygulamaların listesini bulmak için Kullanıcılar ve Gruplar’a tıklayın ve Giriş öğeleri’ni seçin.

8. Kullanılmayan Yazılımları Kaldırın

Sisteminiz, sistemde depolanan çok fazla yazılıma sahip olduğunda, performansına etki eder. Sisteminizde neredeyse hiç kullanmadığınız bir dizi uygulama bulacaksınız. Bu uygulamaları kaldırmak, sisteminizi daha hızlı hale getirebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu