Gündem

YKS Sınavına Nerede Gireceğim 2023 – YKS Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı

YKS Sınavına Nerede Gireceğim 2023 – YKS Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye girecek adayların en çok merak ettiği sorular arasında yer alıyor. 2023 YKS 17-18 Haziran tarihinde gerçekleşecek. YKS’ye katılacak adayların sınav yerlerini öğrenebilmeleri için bu makalemizde YKS Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı bağlantısını paylaştık.

YKS Sınavına Nerede Gireceğim 2023

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye katılacak adaylar sınav yerlerini ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınlanan belgeye ÖSYM Aday İşlemleri bölümünden öğrenebilmektedir. YKS sınavına katılacak adaylar sınav giriş belgelerinin çıktısını alması gereklidir. Sınav yerlerini öğrenen adaylar sınavdan 1 gün önce sınava gireceği okula giderek sınav salonu ve sırasını öğrenmesini öneriyoruz.

2023 YKS’nin ilk oturumu olan TYT sınavı 17 Haziran Cumartesi günü saat: 10.15’te başlayacak. YKS’nin ikinci oturumu olan AYT sınavı ise 18 Haziran Pazar günü saat: 10.15’te başlayacaktır. YKS’nin üçüncü oturumu YDT ise 18 Haziran Pazar günü saat: 15.45’te başlayacaktır.

ÖSYM 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu.


YKS Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı

ÖSYM, 2023 YKS sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını açıkladı. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınav Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şiflerinle öğrenebilecekler.

YKS Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı


YKS Sınavına Girerken Yanımızda Bulunması Gerekenler

YKS sınavına girerken aşağıdaki belgeleri yanınızda bulundurmanız gerekir:

  • YKS sınav hazırlığının en önemli parçası, sınav giriş belgesidir. 1 Haziran tarihi ile birlikte erişime açılan sınav giriş belgelerini ÖSYM üzerinden almanız gerekiyor. Sınava girerken bu belgenin mutlaka elinizde olması gerekli. Sınav giriş belgesi olmadan kesinle sınava giremezsiniz.
  • Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartı ise yine yanınızda bulunması gerekenlerden biridir. Bunların olmadığı durumda geçerlilik süresi dolmamış olan pasaport da kullanılabilir. Sürücü belgesi ve meslek kimlik kartı gibi belgeler ise sınava giriş için kabul edilmiyor.
  • YKS’ye girerken yanınızda olması gereken değil ama isterseniz yanınızda bulundurabileceğiniz bir unsur olan suyu da hatırlatalım. Şeffaf bir pet şişe içerisinde suyunuzu da yanınıza alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  👇

👉 YKS Sınavına Girerken Yanımızda Bulunması Gerekenler 2023

👉 2023 YKS Geri Sayım Sayacı

👉 YKS Sınavından 1 Gün Önce Ne Yapmalıyız? Sınav Sabahı Neler Yapılmalı?

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu