Kimdir

Remzi Çayır Kimdir, Nerelidir? Remzi Çayır Hayatı ve Biyografisi

Remzi Çayır Kimdir, Nerelidir? Remzi Çayır Hayatı ve Biyografisi. Seçimlerin yaklaşması ile birlikte partiler ve parti başkanları merak edilen isimler arasında yer alıyor. Bu isimler arasında yer alan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır Kaç Yaşında? araştırılmakta. Gelin birlikte tüm merak edilenleri öğrenelim…

Remzi Çayır Kimdir?

Milli Yol Partisi kurucusu ve genel başkanı olan Remzi Çayır Kimdir? merak edilenler arasında yer aldı. Özellikle seçim yaklaşması ile siyasi partiler ve genel başkanları en çok araştırılanlar arasında yer almakta. Bu yazımızda Remzi Çayır Kimdir, Nereli Kaç Yaşında? sorularının cevaplarına yer verdik. 1959 yılında Abbaslar köyünde doğan Remzi Çayır, 2023 yılı itibari ile 64 yaşındadır ve aslen Kahramanmaraşlıdır. Dulkadiroğlu ilçesinin Abbaslar köyünde doğan Çayır; ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. Lisenin ardından Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’ne girdi.

Hayatına bir çok yazılarda kaleme alan Remzi Çayır, siyasi kimliği yanı sıra aynı sıra zamanda bir çok gazetede yazarlık da yapmıştır. Ankara Mamak’ta başlayıp Gaziantep, Çanakkale ve en son Elbistan cezaevinde sürdürdüğü mahpus hayatı sırasında İktisat Fakültesini bitirdi. Yine cezaevi yıllarında Yeni Düşünce Gazetesi’nin düzenlediği “roman-hikaye” yarış- masında “Zibilde Papatya Açtı” hikayesi ile ödüle layık görüldü. Bizim Ocak, Mavera, Birliğe Çağrı, Vahdet, Gözyaşı, Dolunay gibi aylık dergilerin yanında, haftalık “Yeni Düşünce” gazetesinde düzenli yazılar kaleme aldı.


Remzi Çayır Hayatı ve Biyografisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte Milliyetçi Çalışma Partisi’nden istifa edenlerin kurduğu BBP’nin kuruluş sürecinde yer aldı. 28 Şubat davasına müdahil oldu. 2014 yılı yerel seçimlerinde BBP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 25 yıl BBP Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeliği görevini yaptıktan sonra partiden ayrıldı.

Milli Yol Partisi’nin kurucusu ve 2021 senesinden beri de genel başkanı olan Remzi Çayır, aynı zamanda yaşamı boyunca çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı da yaptı. Gündüz, Ayık Dergi, Bizim Ocak, Türk Edebiyatı, Dolunay gibi mecmualarda yazıları yayımlandı. Remzi Çayır, evli ve bir çocuk babasıdır.

Remzi Çayır Kitapları

  • Koğuş Türkiye Koğuş Dünya
  • Onlar Diridirler
  • Zerafetin Fal Çiçekleri
  • Adım Yeşil
  • Mamak Mapushanesi
  • Gel Dedin Geldim İşte
  • Diktatörü Gördüm
  • İşkenceyi Yaşadım
  • Alperenlerin Davası

Twitter 👉 Remzi Çayır


👉Kemal Albayrak Kimdir, Nerelidir? Kemal Albayrak Hayatı ve Biyografisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu