Blog

Unutmamanız Gereken 15 Harika İş İpucu

Unutmamanız Gereken 15 Harika İş İpucu. Dünyanın 15 büyük iş adamının başarılarının temelini oluşturacak tavsiyelerini sizler içi derledik.

Unutmamanız Gereken 15 Harika İş İpucu

Bill Gates – Microsoft – Başarıyla mahvolmuş öğretmen. En zeki insanları bile bir daha asla başarısız olmayacaklarını düşündürüyor.


Jeff Bezos – Amazon.com – Rekabetçi biriyseniz, bir rakibiniz olana kadar beklemelisiniz. Bunun yerine, düşüncenizi müşteri hizmetleri gibi yaşamdaki iyi şeylere çevirin.


Steve Jobs – Apple – İleriye bakarak eksik parçaları bir araya getiremezsiniz. Onları ancak arkanıza bakarsanız bağlayabilirsiniz.


Steve Wozniak – Apple – Yaptığınızı sevip onu iyi yapmaya çalıştığınızda, kaçınılmaz olarak başarılı olacaksınız. Bu olduğunda, uykusuz gecelerinizin her dakikasının iş düşünerek geçirildiğini göreceksiniz.


Katia Beauchamp – Birchbox – Başarılı bir işe başlamak için ortakların dengesi çok önemlidir.


Jack Dorsey – Twitter – Her detayı mükemmel hale getirin. Bu nedenle daha az ayrıntı yapın …


Eric Schmidt – Alphabet Inc (Google) – Her şeye “evet” demenin bir yolunu bulun. Bir davete “evet” deyin, yeni insanlarla tanışmaya “evet” deyin, yeni bir şeyler öğrenmek için “evet” deyin. İlk işinize girmenin, bir sonraki işinize girmenin, evlenmenin ve hatta çocuk sahibi olmanın anahtarı şudur: “EVET”


Tony Hsieh – Zappos, LinkExchange – Anlamadığınız bir oyun oynama; Bu oyundan para kazanan birçok insan görseniz bile!


Mark Andreessen – Netscape, Mozaik – Steve Martin’in Born Standing Up adlı kitabını gerçekten okuyun. Ve o kadar iyi ol ki kimse seni görmezden gelemez.


Richard Branson – Virgin Group – Annem bana pişmanlıkla geriye bakmak yerine her zaman ileriye bakmam gerektiğini öğretti. İnsanların zamanlarını eski başarısızlıklarla mücadele ederek geçirmeleri inanılmaz.


Mark Cuban – Dallas Mavericks, Landmark Tiyatroları, Magnolia Pictures – Çok çalışın, sıkı çalışın, çok düşünün. Beklentilerinizi artırın. Bu durumda kesmenin bir yolu yok.


Peter Thiel – PayPal – Bence rekabetle ilgili asıl sorun şudur: bizi yalnızca çevremize odaklanmaya zorluyor.


Warren Buffet – Berkshire Hattaway (Burger King) – Şöhret kazanmak 20 yıl, kaybetmek ise sadece 5 dakika sürer. Bunu her zaman hatırlarsanız, birçok şeyi farklı yapacaksınız. .


Michael Dell – (Dell) – Çıldırın ve asla çok fazla tavsiye alma.


Mark Zuckerberg – Facebook – En büyük risk, risk almamaktır. 


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu