Bilgi Arşivi

Ali Erbaş’ın Maaşı Ne Kadar 2024 – Diyanet İşleri Başkanı Ne Kadar Maaş Alıyor?

Ali Erbaş’ın Maaşı Ne Kadar 2024 – Diyanet İşleri Başkanı Ne Kadar Maaş Alıyor?. Ramazan ayı başlaması ile 2017 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı görevini sürdüren Ali Erbaş Kimdir? merak konusu oldu. Her yıl beli oranlarda artan bu maaşlar 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın maaşı ne kadar? sorusu araştırılmakta. Gelin birlikte tüm detayları öğrenelim…

 Diyanet İşleri Başkanı Ne Kadar Maaş Alıyor?

Sürekli gündemde olan ve adından sıkça söz ettiren Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, bir dönem Twitter’ da attığı yazı ile başlattığı Milli Dayanışma kampanyası zamanında adından çokça söz ettirmiştir. Söyledikleri ve yaptıkları sürekli ile dikkatleri üzerine çeken Ali Erbaş kullandığı makam aracı ve diyanet bütçesi ile ilgili konularda eleştirilere maruz kalmıştırBundan dolayı özellikle ne kadar maaş aldığı internet ortamında merak konusu olmuştu. Yazımızın devamında Diyanet İşleri Başkanı Ne Kadar Maaşını öğrenebilirsiniz…


Diyanet Başkanlığı Görevleri Nelerdir?

Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak misyonlarını yerine getiren Diyanet İşleri Başkanlığı, diyanet ile ilgili hizmetlerin yürütmesinde vazife alan her çalışanın misyon alanı ile ilgili eğitilmesi ve mesleğe uygunluk konusunda çalışmalar yürütür.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olan merkez ve taşra teşkilatlarının dışında yurt dışında da teşkilatları bulunur. Yurt dışında bulunan Türk personellerinin din hizmetlerinin yürütülmesini sağlar. Aşikâr başlı birtakım misyonları şöyledir;

  • Vilayet ve ilçelerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nı temsil eden müftülüklerin çalışmalarını düzenler ve denetler
  • Vilayet ve ilçelerdeki din hizmetlerini müftülükler aracılığı ile yürütülmesini ve denetlenmesini sağlar.
  • Dini kuruluşları yönetir
  • Din vazifelilerinin hizmetlerini düzenler ve denetler.

Ali Erbaş Kaç Yıldır Görev Yapıyor?

Ali Erbaş 1961 yılında Ordu’da dünyaya gelmiştir ve 61 yaşındadır. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur. 2006-2011 yılları arasında iki dönemlik dekanlık görevi yapmıştır. 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel müdürlüğüne atanmış ve daha sonra görevi 6 yıl yürütmüştür. Diyanet İşleri Başkanlığı görev süresi 5 yıldır ve bir kimse en az 2 kez başkan olarak göreve atanabilir.

Fakat Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını atmasıyla 4 yıllık görevi bitmesinin ardından tekrar Diyanet İşleri Başkanı olarak Ali Erbaş’ı göreve atamıştır. Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez istifasının ardından 17 Eylül 2017 yılında 18. Diyanet İşleri Başkanı olarak Ali Erbaş göreve başlamıştır. Ali Erbaş,  2017 yılından bu yana 4 yılı aşkın bir şekilde Diyanet İşleri Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. 


Ali Erbaş Önceden Ne İş Yapıyordu?

Ali Erbaş çocukluğunun ilk yıllarını Ordu ‘da geçirmiştir ardından 1980 yılında Sakarya İmam Hatip Lisesi’ni bitirmiştir. 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1987 yılında Tefsir Anabilim Dalında yüksek lisans yapmıştır. Ardından 1993 yılında Dinler Tarihi Anabilim Dalında doktora yapmıştır. 1997 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dekan yardımcılığı görevine başlamıştır. 2004 yılında profesör olmuştur. 2006 ile 2011 yılları arasında 5 yıl dekanlık görevi yapmıştır. 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne görevine başladı. 2017 yılında Prof. Dr.

Ali Erbaş unvanı ile Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevine başlamıştır. Aynı yıl içerisinde yani 2017 yılında 2017/10822 Kararnamesi ile Diyanet İşleri Başkanı olarak göreve atanmıştır. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 12 adet kitabı vardır. Çok sayıda makale yayınlayan, sempozyum bildirisi ve konferansı bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş evli ve 4 çocuk babasıdır.


Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş Maaşı 2024

Son zamanlarda özellikle ne kadar maaş aldığı internet ortamında merak konusu olmuştur. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın aldığı maaş ne kadar olduğu hakkında bilgi basına yansımamış ve maaşı ne kadar olduğu şuan bilinmemektedir.

Twitter 👉 Ali Erbaş

Instagram 👉 Ali Erbaş

İlginizi Çekebilir  👇

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu