Lise

2022 YKS-AYT Konuları ve Soru Dağılımları ( MEB Güncel )

2022 YKS-AYT Konuları ve Soru Dağılımları. YKS’ nin ikinci oturumu olan AYT sınavına hazırlanan öğrenciler için 2022 AYT konu ve soru dağılımlarıÖSYM ve MEB tarafından yayınlanan verilere dayanarak en güncel şekilde listeledik. AYT sınavında Edebiyat, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri olmak üzere toplamda 160 soru bulunur ve sınav için verilen süre 180 dakikadır. AYT sınavında soru başına düşen süre 3 dakikadır. YKS ‘de AYT nin katkısı yüzde 60 dır. Geriye kalan yüzde 40 ise YKS sınavının birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi yani TYT oturumu ile belirlenmektedir.

2022 YKS-AYT Konuları ve Soru Dağılımları

Edebiyat – Sosyal Bilimler 1 Testi: Bu testte 24 edebiyat, 6 coğrafya ve 10 tarih sorusu olmak üzere toplam 40 soru bulunur. Bu testi çözen öğrencilerin sözel ve eşit ağırlık puanı etkilenir. Sayısal puanı etkilenmez.

Matematik Testi: Matematik testinde öğrencilere 29 – 30 matematik, 10 – 11 geometri sorusu olmak üzere toplam 40 soru sorulur. Bu testi çözen üniversite adaylarının sayısal ve eşit ağırlık puanı etkilenir. Sözel puanı hiçbir şekilde etkilenmez.

Fen Bilimleri Testi: Fen Bilimleri testinde üniversite adaylarına 14 fizik, 13 kimya ve 13 biyoloji sorusu olmak üzere toplam 40 soru sorulmaktadır. Bu testi çözen adayların yalnızca sayısal puanı etkilenmektedir. Sözel ya da eşit ağırlık puanı etkilenmez.

Sosyal Bilimler 2 Testi: Bu testte 11 tarih, 11 coğrafya, 12 felsefe grubu ve 6 din kültürü soru sorulmaktadır. Bu testi çözen üniversite adaylarının sadece sözel puanı etkilenir. Sayısal ya da eşit ağırlık puanı etkilenmez.

👉 2022 AYT Edebiyat Konu ve Soru Dağılımları (MEB Güncel)

👉 2022 AYT Matematik Konu ve Soru Dağılımları (MEB Güncel)

👉 2022 AYT Geometri Konu ve Soru Dağılımları (MEB Güncel)

👉 2022 AYT Tarih Konu ve Soru Dağılımları (MEB Güncel)

👉 2022 AYT Coğrafya Konu ve Soru Dağılımları (MEB Güncel)

👉 2022 AYT Fizik Konu ve Soru Dağılımları (MEB Güncel)

👉 2022 AYT Kimya Konu ve Soru Dağılımları (MEB Güncel)

👉 2022 AYT Biyoloji Konu ve Soru Dağılımları (MEB Güncel)

👉 2022 AYT Felsefe Konu ve Soru Dağılımları (MEB Güncel)


İlginizi Çekebilir 👇

👉 AYT Edebiyatı Tüm Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF İndir

👉 AYT Youtube Kanal Önerileri

👉 TYT-AYT Son 10 Yıl Çıkmış Sorular PDF (Derslere Göre)

👉 Öğrenci Gündemi’ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu