KYK

Yaz Okulu KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, yaz okuluna kalan öğrencilerin barınma, yeme-içme ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için 81 ilde nöbetçi KYK yurtları açmaktadır. Yaz okuluna kalan üniversite öğrencileri normal dönemde KYK yurdunda kalmasa bile yaz döneminde kalabilmektedir. Peki Yaz Okulu KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır? Gelin hep birlikte bu sorunun yanıtını öğrenelim.

KYK Nöbetçi Yurt Nedir, Kimler Kalabilir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu yaz dönemlerinde yaz okulu, staj ve sınav gibi çeşitli nedenlerden dolayı barınma ihtiyacı olan Üniversite öğrencilerine sunduğu hizmettir. Zorunlu staj dışında (gönüllü staj) yapan öğrenciler yaz dönemlerinde KYK nöbetçi yurtlarında kalamaz. Yaz dönemlerinde yurt seçme imkanı yoktur sadece belirlenen nöbetçi KYK yurtlarında kalınabilmektedir. Yaz döneminde KYK nöbetçi yurtlarında yemek hizmeti farklılık göstermektedir. Bazı yurtlarda ücretsizken bazılarında ücretli olabiliyor.

Yaz Okulu KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yaz okuna kalan öğrenciler barınma gerekçesiyle ilgili belgeyi yani yaz okulu başvuru belgesini kalmak istediği şehirdeki nöbetçi KYK Yurt Müdürlüğüne ibraz ederek nöbetçi KYK yurtlarında kalabilir. Bu imkandan KYK yurtlarına kayıtlı olan veya olmayan tüm öğrenciler faydalanabilmektedir. Yaz döneminde sadece ilde bulunan nöbetçi KYK yurdunda kalabilirsiniz. Yurt tercihinde bulunma şansınız yoktur.

Aşağıdaki linke tıklayarak istediğiniz şehirdeki nöbetçi KYK yurdunu öğrenebilirsiniz.

👉 KYK Nöbetçi Yurtlar Listesi


Yaz Okulunda Nöbetçi KYK Yurtlarında Kalma Şartları

Yaz okulunda nöbetçi KYK yurtlarında kalabilmek için tek şart ne için kaldığınızı (yaz okulu) yurt müdürlüğüne ibraz etmektir. KYK yurduna kaydınızın olup olmaması önemli değildir. Bu imkandan tüm öğrenciler faydalanabilmektedir.


Nöbetçi Yurtlar Ücretli mi?

Yaz okulunda nöbetçi KYK yurtlarında kalacak öğrencilerin barınma ücretleri barınacakları süre için peşin alınır. Daha detaylı bilgi için 444 0 472 nolu numaradan yaz dönemi nöbetçi yurtları hakkında bilgi alabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir 👇

👉 Nöbetçi KYK Yurtlarında Kimler Kalabilir?

👉 KYK WİFİ Oturum Açma: KYK WİFİ Kullanıcı Adı Nedir?

👉 KYK Yurt Yemek Saatleri 2022

👉 Öğrenci Gündemi’ni Instagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu