Yaşam

Paxera 20 Mg Kullanıp İyileşenler? Paxera Kullananların Yorumları

Paxera 20 Mg Kullanıp İyileşenler? Paxera Kullananların Yorumları. Paxera 20 mg genel olarak birçok psikolojik rahatsızlığın tedavisinde kullanılan ilaçtır. Paxera’nın kullanımı sırasında bazı yan etkilerin oluştuğu rapor edildiği için kullananların yorumları merak edilmektedir.

Paxera 20 Mg Kullanıp İyileşenler?

Paxera etkin maddesi paroksetindir ve SSRI (Selektif Serotonin Geri Alım İnhibitörleri) adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Paxera, Majör depresif bozukluk, Obsesif (saplantılı) ve kompülsif (kontrol edilemeyen) davranışlar, Kişinin toplum önüne çıkması gereken durumlarda yaşadığı aşırı endişe ve gerginlik, Travmatik olayları, örneğin trafik kazası, fiziksel saldırı, sel veya deprem gibi doğal felaketleri takip eden aşırı endişe, Açık alan korkusundan (agorafobi) kaynaklananlar dahil çeşitli korkulardan kaynaklanan panik ataklar, Yaygın endişe ve gerginlik hali gibi durumlarda doktor tarafından reçete edilen bir ilaçtır.

Yukarıdaki durumlar beyinde serotonin adı verilen kimyasal maddenin seviyesinde azalma olduğunda ortaya çıkabilir. PAXERA, tedavinin ilk birkaç haftasında beyindeki serotonin seviyesini arttırarak etki eder. Sadece yetişkinler tarafından kullanılması önerilir.

PAXERA’yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Antidepresan ilaçların özellikle çocuklar ve 24 yaşına kadar olan gençlerdeki kullanımlarının intihar düşünce ya da davranışlarını artırma olasılığı bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle tedavinizin başlangıcı ve ilk aylarında veya ilaç dozunuzun artırılma/azaltılma ya da kesilme dönemlerinde sizde ortaya çıkabilecek huzursuzluk, aşırı hareketlilik gibi beklenmedik davranış değişikliklerine ya da intihar olasılığına karşı doktorunuz sizi yakından takip edecektir.

Durumunuzda herhangi bir kötüleşme olursa, intihar düşüncesi veya davranışı ya da kendinize zarar verme düşüncesi ortaya çıkarsa en kısa zamanda doktorunuzu arayınız.

Paxera’yı her zaman doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Önerilen dozu aşmayınız. Eğer emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

Paxera Kullanma Talimatı için TIKLAYINIZ


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

Paxera Kullananların Yorumları

Paxera kullanan kişiler, genellikle deneyimlerini paylaşmayı tercih ederler. Paxera 20 mg kullananların deneyimleri çeşitlilik gösterebilir, çünkü her bireyin reaksiyonları farklı olabilir. Bununla birlikte, çoğu insan Paxera’nın etkili bir şekilde semptomları hafiflettiğini ve yaşam kalitesini artırdığını bildirmiştir.

Birçok kullanıcı, Paxera kullanmaya başladıktan sonra depresyon, anksiyete ve panik atak gibi semptomlarda belirgin bir azalma fark ettiğini belirtmiştir. Daha önce zor olan günlük aktivitelere katılmak ve işte veya okulda odaklanmak artık daha kolay hale gelmiştir.

İşte Paxera kullanıcı yorumları:

  • Uzun zamandır kullanıyorum, biraz fazla uyku yapmaktadır.. Onun haricinde sorunsuz kullanmaktayım.
  • Bu ilaç genellikle ilk 1-2 hafta adamın hayatını şaşırtır. Vücuda bağlı olarak kilonuz artar veya azalır.. İlk bir hafta kendinizi ölü gibi hissedersiniz, yataktan kalkamazsınız, yatağa girmekte güçlük çekersiniz, Sonra depresyonun etkisini azaltıyor. Anksiyete ve panik atağa çare olur mu bilmiyorum ama bir süreliğine depresyona iyi geldiği kesin.
  • “paxera ilacının ağır hatta çok ağır depresyonda işe yarayan bir ilaç olduğunu söyleyebilirim ama mide ağrısı bulantı gibi yan tesirleri var.”
  • “Doktor reçete etmeden zinhar bu ilacı almanın imkanı olmayan ilaç ve kullanan şahısları hayata karşı acayip duyarsız ilgisiz hale getirdiğini kendimden biliyorum”
  • “Sanıyorum ki paxera beyindeki “mutlu eden” hormonların daha fazla salgılanmasını sağlıyor ve kişi kendini sakin mutlu filan hissediyor. Aslında meditasyon da aynı etkiyi yapıyor ve uzun süreli meditasyonlar kişide serotonin salgısını arttırıyor, kişi de kendini huzurlu hissediyor”
  • “Hem uykum düzeldi hem de gördüğüm rüyalar 4K video kalitesinde o yüzden ben memnunum ama yan etkileri konusunu henüz yaşamadım bilmiyorum. Herkes için Paxera aynı etkiyi gösterir mi bilmiyorum”

Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

İlginizi Çekebilir 👇

👉 Stiderm Jel Ne İçin Kullanılır?

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu