BlogSinema

Fizik Öğrencilerinin İzlemesi Gereken Filmler 2024

Fizik Öğrencilerinin İzlemesi Gereken Filmler 2024. Boş zamanlarınızı dolu dolu geçirmenizi sağlamak için Fizik öğrencilerine hitap ettiğini düşündüğümüz filmleri sizler için derledik. Zorlu vize ve final haftalarının ardından motivasyonunuzu artırmak için izlemenizi öneriyoruz.

Her Şeyin Teorisi (2014)

Film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking’in hayatını ve karısı Jane Hawking ile olan ilişkisini, üniversite döneminden itibaren ele alıyor. Stephen Hawking Cambridge Üniversitesi’nin dehasıyla dikkat çeken bir öğrencisiyken 1965 ve 1991 yılları arasında evli kalacağı Jane Wilde ile tanışır. İkisinin mutlu birlikteliği, Hawking’e henüz 21 yaşındayken teşhisi konulan hastalıkla başka bir boyut kazanır. Tüm olasılıklara meydan okuyan çift evlenip çocuk sahibi olurlar. Yıllar Hawking’in hastalığını daha da şiddetlendirir ve sonunda ilişkilerinin sınırlarını zorlayan bir noktaya sürükler.


Einstein ve Eddington (2008)

Bu, Einstein’ın genel görelilik teorisinin, Eddington ile olan ilişkisinin ve bu teorinin dünyaya Dünya Savaşı’na girişinin hikayesidir.


Particle Fever- Parçacık Ateşi (2013)

Bu belgesel, bilim adamlarının, tüm maddelerin kökenini araştırmak ve evrenin gizemlerini çözmek için big-bang teorisinden koşulları yeniden yaratma üzerine.


Ciddi Bir Adam/A Serious Man

“Ciddi Bir Adam” (A Serious Man), 2009 yapımı bir Coen Kardeşler filmidir. Film, 1967 yılında Minnesota’da yaşayan Larry Gopnik’in hikayesini anlatır. Larry, bir fizik profesörüdür ve hayatı bir dizi sorunla doludur.

Larry’nin hayatı, karısı Judith’in onu terk etmesiyle altüst olur. Aynı zamanda, karısı onu birlikte yaşadıkları evden de çıkarmak istemektedir. Larry, ailesiyle ilgili sorunlarla da uğraşır. Oğlu Danny, uyuşturucu kullanmaya başlamıştır ve okulda da sorunlar yaşamaktadır. Kızı Sarah ise, Larry’nin komşusu Sy ile ilişki yaşamaktadır.

Larry’nin işi de tehlikededir. Üniversitedeki bir öğrencisi, notunu yükseltmek için ona rüşvet teklif eder ve Larry bu durumla nasıl başa çıkacağını bilemez. Tüm bu sorunlarla boğuşan Larry, hayatın anlamını sorgulamaya başlar ve bir dizi olay onu mistik bir yolculuğa sürükler.

Film, Yahudi kültürü ve inançları üzerine de derinlemesine bir şekilde odaklanır. Larry, bir yandan ailesiyle ve kişisel sorunlarıyla uğraşırken, diğer yandan da Yahudi geleneği ve dini liderlerle etkileşimde bulunur. Bu etkileşimler, Larry’nin hayatındaki karmaşıklığı ve anlam arayışını daha da derinleştirir.

“Ciddi Bir Adam”, Coen Kardeşlerin karakteristik mizah anlayışını ve kara mizah öğelerini içeren bir film olarak bilinir. Film, insanın hayatta karşılaştığı sorunlarla başa çıkma çabasını ve hayatın anlamını sorgulama sürecini ele alır.

👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu