Kimdir

Mesut Parlak Kimdir, Nerelidir? Mesut Parlak Hayatı ve Biyografisi

İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci olarak başladığı akademik hayatını İstanbul Üniversitesi Rektör’ü olarak tamamlayan Mesut Parlak Kimdir? Katıldığı programlarda yaptığı yorumlarla gündeme gelen Mesut Parlak Nerelidir? Son günlerde merakla araştırılmaya başlanan Mesut Parlar Hayatı ve Biyografisini sizler için derledik…

Mesut Parlak Kimdir, Nerelidir?

1940 yılında Malatya’da doğan Mesut Parlak, ilk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İstanbul tıp fakültesinde öğrenim gördü. 1966 yılında buradan mezun olan Parlak, İstanbul Üniversitesi İstanbul tıp fakültesi patolojik anatomi kürsüsünde göreve başladı ve 1968 yılında açılan sınavı kazanarak, İstanbul üniversitesi İstanbul tıp fakültesi 4. cerrahi Kliniği’ne asistan olarak atandı.

1972 yılında uzman olan Parlak, 1973 yılının sonuna kadar uzmanlık görevine devam etti. Askerlik görevinin ardından, 1979 yılında doçent, 1988 yılında da profesörlüğe yükseldi. Mesut Parlak,1982-1991 yılları arasında İstanbul üniversitesi tıp fakültesi yönetim kurulu üyeliği, 1991-1996 yılları arasında fakülte kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 1996-1998 yılları arasında İstanbul tıp fakültesi dekanlığı görevini yürüten Mesut Parlak, Malatya Eğitim Vakfı’nda üç dönem yönetim kurulu üyeliği, üç dönem de başkanlık görevini yürüttü. Parlak’ın çeşitli dergilerde yayınlanmış 100’ün üstünde makale ve bildirisi bulunuyor.

Türk Tıp derneği, ulusal cerrahi derneği, meme hastalıkları araştırma ve tedavi derneği, gastroenteroloji derneği, onkolojik cerrahi derneği üyesi olan parlak, İnönü Üniversitesi Vakfı’nın da kurucu üyeleri arasında bulunuyor. evli ve iki çocuk babası parlak, İngilizce biliyor.

👉 Esnafın Piri Olarak Tanınan Türk İslam Büyüğü Kimdir?


Mesut Parlak Hayatı ve Biyografisi

İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci olarak başladığı akademik hayatını İstanbul Üniversitesi Rektör’ü olarak tamamlayan Mesut Parlak. Malatya eğitim Vakfı’nda üç dönem yönetim kurulu üyeliği üç dönem başkanlık görevini yürüttü. İnönü Üniversitesi Vakfı’nın da kurucu üyeleri arsında yer alan Parlak’ın çeşitli dergilerde yayınlaşmış 100’ün üstünde makale ve bildirisi bulunuyor.

Annesi ve eşi adına yaptırdığı Emine Nezihe Parlak İlkokulu ve Ortaokulu, kardeşleri ile beraber babasının adına yaptırdığı Ahmet Parlak İlkokulu ve Ortaokulu eğitime verdiği diğer desteklerindendir.

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu