KPSS

KPSS Ortaöğretim Tarih Çıkmış Sorular PDF İndir

KPSS Ortaöğretim Tarih Çıkmış Sorular PDF İndir. KPSS Ortaöğretim sınavına hazırlanan adaylara kaynak olabilmesi için KPSS Ortaöğretim Tarih çıkmış sorular PDF dosyalarını paylaştık. KPSS ortaöğretim sınavında 27 soru Tarih dersinden gelmektedir. KPSS Tarih soruları  bilgiye dayalı sorulardır bu nedenle konu çalışmanızı yaptıktan sonra bol bol soru çözüp pekiştirmek gerekir.

KPSS Ortaöğretim Tarih Çıkmış Sorular PDF

KPSS Ortaöğretim Tarih sınavında Milli Mücadele Dönemi, İnkılap Tarihi, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi ve Osmanlı Devleti Kültür ve Medeniyet en çok soru gelen konulardır. Bu konulara ağırlık vererek net sayınızı arttırabilirsiniz. Çıkmış soruları çözdüğünüzde en çok soru gelen konuları kendiniz daha iyi görebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak KPSS ortaöğretim Tarih çıkmış sorular PDF dosyalarını indirip çalışabilirsiniz.

2022 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)

2020 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2018 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2016 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2014 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2012 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2010 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2008 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2006 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)

KPSS Tarih Dersine Nasıl Çalışılır?

1. Tarih sorularına başlamadan önce konuyu mutlaka işlemeli, önemli kısımlar altı çizilerek dikkat çekilmeli, küçük tek satırlık notlar halinde hatırda kalıcı şifreleme ve kodlamalar yapılmalıdır. Örneğin Eski Türk devletlerinde valiye budun denmektedir. Kodlama da Vali- Budun diye iki kelimeli not almanız dahi hatırda kalacaktır.

2. Tarih soruları çözmeden önce der anlatım videolarını dinlemeli, yolculuklarda mp3 ses kayıtları ile ders anlatımlarını hafızanıza kazıyacak şekilde işitsel zekânızı kullanmalısınız.

3. Bazı Tarih kitaplarında konuya dikkat çekmek için hazırlanmış karikatürlere, bulmacalara ve oyunlara zaman ayırmalı onları çözme keyfini yaşarken pekiştirme ve öğrenme fırsatını yakalamış olursunuz.

4. Tarih sorularını çözerken mutlaka farklı farklı kaynaklardan sorular çözmeli, konuyu anlama ve öğrenme sonrası konu ile alakalı 100 lerce soru çözmelisiniz.

5. Çözülen sorular kontrol edilirken her sorudan akla kalan tek satırlık cümleyi not almalı, daha sonra boş zamanlarda o notları okumalısınız.

6. Tarih sorularını konu konu çözmenin yanı sıra her 3 günde 1 sadece tarih denemesi olarak 27 adet tarih deneme fasiküllerini çözmeli, bildiğiniz konuları tekrar etme şansını yakalamalısınız.

7. Tarih soruları çözerken mutlaka ama mutlaka soruları iyi okumalı, son satırda yazan siyah ve altı çizili vurguya dikkat etmelisiniz. Zira tarih sorularında hata yapanların % 80’ i bilmemekten ziyade soruyu yanlış okumaktan dolayı soruları yanış çözmektedirler.


İlginizi Çekebilir 👇

👉 KPSS Youtube En İyi Anlatan Hoca Önerileri 

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu