Yaşam

Diş Ağrısından Kurtulmak İçin 10 Etkili Çözüm 2024

Diş Ağrısından Kurtulmak İçin 10 Etkili Çözüm 2024. Diş ağrısı dayanılmazdır ve bir dişçiye gidip ilaç alana kadar hayatınızı perişan edebilir. O zamana kadar, bir diş ağrısıyla başa çıkmanın birkaç yolu var. Diş ağrısını gidermek için ev ilaçlarını denemek istiyorsanız diş ağrısından kurtulmanın güvenli ve doğal yollarını deneyebilirsiniz. Genellikle küçük tahrişler ve ağrılar için ağzınızı tuzlu su ile yıkamanız işe yarayabilir.

1. Tuzlu Su

Diş ağrısından kurtulmanın en kolay yolu, ağzınızı tuzlu su ile çalkalamaktır. Ilık suya bir kaşık sodyum klorür ekleyin ve ağzınızda gargara yapın. Tuz, yalnızca zararlı bakterileri öldürmekle kalmaz, aynı zamanda sağlıklı diş etlerine’de faydalıdır.


2. Aloe Vera

Aloe vera toksiklidir ve yirmilik dişi etrafındaki bölgedeki iltihabı azaltır. Aloe veradan bir şerit kesin, bir yarık açın ve içindeki tüm özü alın. Bu özü iltihaplı bölgeye uygulayın. Dişinizin rahatladığını hissedeceksiniz.


3. Nane

Doğal bir analjezik olan mentol, diş ağrısında hızlı bir rahatlama sağlar. Diş macununuzdan veya gargaranızdan aldığınız soğuma hissi mentoldendir. Biraz mentol ile gargara karıştırın ve ağzınızı çalkalayın.


4. Zerdeçal

Zerdeçalın analjezik ve antienflamatuvar özellikleri onu diş ağrısına karşı etkili bir çare haline getirir. Ağrı olan bölgeye ezilmiş zerdeçal sürün veya iki karanfil ile 5 gr zerdeçal kaynatın ve ağzınızı çalkalayın.


5. Nane

Nane özündeki uçucu yağlar iltihabı azaltır ve ağrıyı yatıştırır. Etkilenen bölgelere yağ sürmek için pamuk kullanın veya soğuduktan sonra ağzınızı nane çayı ile çalkalayın.


6. Kekik Yağı

Kekik yağının diş ağrısına çare olarak büyük potansiyele sahip olduğunu gösteren çalışmalar var. Kekikteki karvakrol, ağrıdan kurtulma sağlar ve şişliği ve iltihabı azaltır. Bir damla kekik yağını bir çay kaşığı taşıyıcı yağ ile karıştırın. İçine bir pamuk batırın ve rahatlaması için diş etlerinize ve dişlerinize uygulayın.


7. Karanfil Yağı

Mutfağınızda karanfilden daha iyi bir diş ağrısı kesicisi olamaz. Sadece ağrıyı yatıştırmakla kalmaz, aynı zamanda ağzınızda büyüyen bakterilerle savaşarak enfeksiyon olasılığınızı da azaltır. Mutfağınızda karanfil yağı varsa, ağzınızı çalkalamak için suda birkaç karanfil kaynatabilirsiniz.


8. Buğday Çimi

Buğday çimi, diş çürüğü ve diş eti yaraları için güçlü bir şifacıdır. Buğday çimindeki yüksek klorofil içeriği iltihabı azaltır ve bakterilerin büyümesini engeller.

Herhangi bir şişlik olması durumunda diş ağrısından biraz kurtulmak için sıcak ve soğuk terapiyi de kullanabilirsiniz . 15 dakika ara vererek şişlik üzerine sıcak veya soğuk maddeler uygulayın. Buğday otunu çiğneyin veya ağzınızı suyuyla çalkalayın.


İlginizi Çekebilir  👇

👉 Geçmeyen Diş Ağrısı İçin Okunacak Dua

👉 Paraflex Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu