Kimdir

Nuri Gökhan Bozkır Kimdir? Nuri Bozkurt Neden İhraç Edildi?

Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan ihraç edilen eski yüzbaşı Nuri Gökhan BozkırDoç. Dr. Necip Hablemitoğlu‘nun katil zanlısı olarak aranıyordu. Zanlı Bozkır’ın Yurtdışında MİT tarafından yakalandığı ve Türkiye’ye getirildiği bir TV programında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanınca Nuri Gökhan Bozkır Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşında? Karanlık Nuri Kimdir? Nuri Bozkurt Neden İhraç Edildi? Nerede Yakalandı? soruları araştırılıyor. İşte bu soruların yanıtları…

Nuri Gökhan Bozkır Kimdir?

Gökhan Nuri Bozkır, 18 aralık 2000’de öldürülen Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi olarak da biliniyor. 1998’de teslim olan Şemdin Sakık’ı, Kuzey Irak’tan Türkiye’ye getiren TİM’in üyelerinden olduğu ileri sürülüyor..

Adı, üst düzey kamu çalışanlarının yer aldığı ‘sauna çetesi’ içinde de geçiyor. Gökhan Nuri Bozkır, önemli şöhretini ise, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) görev yaparken silah ticareti yapmasına borçlu.

Ancak Gökhan Nuri Bozkır’ın hikayesi bununla bitmiyor. TSK’dan ihraç edilen, kirli ilişkileri ve silah ticareti ile gündeme gelen Bozkır, hakkında iddianame düzenlenmişken, devlet ile ilişkilerini ve ticari ortaklığını sürdürüyordu.

Bozkır, bu soruşturmanın ardından yurtdışına kaçtı. Ukrayna ve Kırgızistan’da bulunmaya başladı. 1 yıl önce, adı mit ile anılan soğan tırları olayına karışmıştı. Daha vahimi, hakkında soruşturma açıldığı tarihlerde, Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ile partner olan Delta Defence Savunma Sanayi A.Ş.’nin ortaklarındandı.

👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu