Kimdir

Tuncay Özilhan Kimdir, Kaç Yaşında? Tuncay Özilhan Hayatı ve Biyografisi

Tuncay Özilhan Kimdir, Kaç Yaşında? Tuncay Özilhan Hayatı ve Biyografisi. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Tuncay Özilhan aslen Nereli? Tuncay Özilhan neyin sahibi, serveti ne kadar? merak edilmekte. Gelin birlikte Tuncay Özilhan hakkında tüm merak edilenleri öğrenelim…

Tuncay Özilhan Kimdir?

Türk iş adamı olan ve bir çok başarılı projede yer alan Tuncay Özilhan Kimdir? merak edilenler arasında yer aldı. Migros ve benzeri bir çok kuruluşu içeriğinde barındıran Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Tuncay Özilhan, 1947 yılında Kayseri’ de doğdu. 2023 yılı itibari ile 76 yaşındadır ve aslen Kayserilidir.

Eğitim hayatından bahsedecek olursak; lise eğitimini Saint Joseph Lisesi’nde tamamlayan Tuncay Özilhan, üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’de tamamladı. Ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek, Long Island Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı (MBA) yapmıştır.

Başarılı kariyerinde; 1977 yılında Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile başlayan iş hayatı, Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü, Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü ve 1984 yılında atandığı Anadolu Grubu İcra Başkanlığı görevleri ile devam etmiştir.


Tuncay Özilhan Hayatı ve Biyografisi

Katıldığı programlar ve yaptığı yorumlarla sık sık gündeme gelen ve sosyal sorumluluk kuruluşlarında adı sıklıkla geçen Özilhan, 18 Ocak 2001’de yapılan olağan genel kurul sonucunda TÜSİAD’ın 11. başkanı olmuştur. Üç yıl bu görevde kaldıktan sonra 22 Ocak 2004’te görevini Ömer Sabancı’ya devretti.

2007′ yılından bu yana babasının kurucu ortağı olduğu Anadolu Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Tuncay Özilhan,  Emine Özilhan’la evli ve üç çocuk sahibidir. Oğlu İzzet Özilhan oyuncu Yasemin Ergene ile evlidir.

Ayrıca İdari pozisyonları yanı sıra TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı, DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ile Türk–Rus İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı, Estonya Fahri Konsolosu ve Anadolu Efes SK Başkanıdır.


👉 Ali Erdemoğlu Kimdir, Kaç Yaşında? 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu