Kimdir

Ayşe Çağırır Kimdir, Nereli? Ayşe Çağırır Hayatı ve Biyografisi

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Ayşe Çağırır Kimdir? araştırılmaya başlandı. Altın Madalyayı ülkemize getiren Ayşe Çağırır Nerelidir? merak ediliyor. 48 kiloda Dünya Kadınlar Boks Şampiyonu Ayşe Çağırır Hayatı ve Biyografisini sizler için derledik…

Ayşe Çağırır Kimdir?

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası‘ n da finale kalan ve finalde 48 kiloda Kazakistan’dan katılan Alua Balkibekova’yı yenerek dünya şampiyonu olan  Milli gururumuz Ayşe Çağırır araştırılmaya başlandı. Milli boksör Ayşe Çağırır, 1995 yılında doğdu. Beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 27 yaşındaki boksör 1,60 boyunda ve 48 kilodadır.

Ayşe Çağırır’ın boks kariyeri 2013 yılında katıldığı Dünya Gençler Boks Şampiyonası ile başladı. Daha sonra 2014 ve 2018 yılında Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası ve Dünya Boks Şampiyonası’na katıldı. 2019 yılında ise Avrupa Bayanlar Şampiyonasında yarıştı.

👉 Dilek Türkan Kimdir, Kaç Yaşında? Dilek Türkan Hayatı ve Biyografisi


Ayşe Çağırır Hayatı ve Biyografisi

Ayşe Çağırır 1 Ocak 1995 doğumludur. Beden eğitimi ve Spor öğretmenliği bölümünden mezun olan Çağırır, milli boksördür. Ayşe Çağırır’ın 2013 yılında katıldığı Dünya Gençler Boks Şampiyonası ile başlayan kariyeri, 2014 ve 2018 yılında Avrupa Bayanlar Boks Şampiyonası ve Dünya Boks Şampiyonası’na katılmasıyla devam etti; 2019 yılında ise Avrupa Kadınlar Şampiyonası’nda yarıştı.

Ayşe Çağırır’ın 2013 yılında katıldığı Dünya Gençler Boks Şampiyonası ile başlayan kariyeri, 2014 ve 2018 yılında Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası ve Dünya Boks Şampiyonası’na katılmasıyla devam etmiştir; 2019 yılında ise Avrupa Kadınlar Şampiyonası’nda yarışmıştır.

Son olarak, Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası finalinde Ayşe Çağırır, Kazak rakibi Alua Balkibekovaya’yı yenerek dünya şampiyonu olmayı başarmıştır.

👉 Belma Belen Kimdir, Evli mi? Belma Belen Hayatı ve Biyografisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu