Blog

İrlanda’daki En İyi Üniversiteler

Yaklaşık 5 milyon ılımlı ada nüfusuna rağmen, İrlanda Cumhuriyeti’nde çok sayıda mükemmel yüksek öğrenim kurumu var. Ülkenin en iyi üniversitelerinden beşi, İrlanda’nın başkenti ve en büyük şehri olan Dublin’in daha büyük bölgesinde bulunmaktadır. Kültürel olarak, Dublin, James Joyce’un romanlarının ortamı olduğu bilinmektedir. Bu arada, St James’in geçit caddesindeki Guinness bira fabrikası, 1759’da İrlanda’nın en iyi bilinen yiğitinin demlenmesinde asıl yerdi ve şimdi popüler bir turistik.

İrlanda Gal Dili’nin eski dili hala “Emerald Isle” üzerindeki yerlerde konuşulmakta ve okullarda öğretilmeye devam etmektedir. Bununla birlikte, İngilizce İrlanda sakinlerinin çoğunluğu tarafından daha yaygın olarak kullanılmaktadır ve neredeyse her üniversite kursu dilde öğretilmektedir.

1. Trinity Koleji Dublin

1592 yılında kurulan Trinity College Dublin , İrlanda Cumhuriyeti’ndeki en eski üniversitedir. İrlanda’ya eşdeğer bir İrlanda olarak kuruldu. Oxford Üniversitesi  ve Cambridge Üniversitesi ve araştırma merkezli üniversite olarak ününü korumaktadır.

Trinity College Dublin , Dublin’in merkezinde, Laffey Nehri yakınında bulunmaktadır ve üniversiteyi siyaset bilimi öğrencileri edinmek için ideal kılan İrlanda Parlamentosu’ndan sadece bir taş uzaklıktadır. Trinity, Oxbridge gibi kolejli bir yapı olmasa da, üniversite oyunculuktan zoolojiye kadar çok çeşitli kurslar sunuyor. Trinity ayrıca, her öğrenciye kişisel bir öğretmen atayarak ve kampüs tabanlı bir kariyer danışma hizmeti sağlayarak, öğrencilerini destekler.

Üniversitenin mezunları arasında, şerefine adı verilen Trinity’de bir araştırma enstitüsü olan matematikçi William Rowan Hamilton da var. Yazarı  Drakula,  Bram Stoker ve Nobel Barış Ödülü alıcı Mairead Maguire diğer tanınmış mezunlarından oluşuyor.


2. İrlanda’daki Kraliyet Cerrahlar Koleji  (RCSI)

İrlanda Cerrahlar Kraliyet Koleji (RCSI) o 1784 yılında bir kraliyet berat beri tanınmış bir cerrahi üniversite olmuştur ve şimdi İrlanda’nın en büyük tıp okulu olarak görev yapmaktadır. Özel bir kurum olmasına rağmen, RCSI doktora ve yüksek lisans programlarında hem İrlandalı hem de uluslararası öğrenciler için çok sayıda burs sunmaktadır. Lisans ve lisans üstü programlar için birden fazla AB ve AB üyesi olmayan öğrenci kabul yolu vardır.

RCSI, lisans çalışmalarında ve sağlık teknolojilerinde lisansüstü derslerin yanı sıra eczacılıkta beş yıllık lisans ve fizyoterapide dört yıllık kurslar sunacak şekilde genişledi. Bunlar, diğer birçok bilim ve sağlıkla ilgili lisans ve lisans üstü programları arasındadır.

Cerrahi ve tıbbi gelişim dünyalarından birçok tanınmış figür RCSI’de derecelerini almıştır. Bu örneklerden biri, 2004 yılında sağlık bakanlığına atandıktan sonra Bahreyn’in ilk kadın bakanı olan Nada Haffadh. Bir diğeri, cerrahi robotik ve minimal invaziv cerrahi alanlarında öncü olan Lord Ara Darzi.


3. İrlanda Ulusal Üniversitesi, Galway

Galway batı kıyısında, yeşil kırsalların arasında bulunan küçük bir şehirdir. Ancak, şehrin sakin bir kırsal karakol olduğunu düşünmenize aldatmasına izin vermeyin – yıllık Pride festivali gibi canlı etkinlikler Galway’i öğrenciler için ideal bir sosyal merkez haline getirir. Aynı zamanda 2020 Avrupa Kültür Başkentidir.

Üniversite yakın zamanda önemli bir yatırım aldı ve şimdi bir öğrenci merkezi, insan biyolojisi çalışması için bir bina ve drama, tiyatro ve performans için bir merkeze sahip.

Dilbilim ile ilgilenen herkes, Galway’in Fransızca, Almanca ve Klasik dillerini içeren disiplinleri içeren dil, edebiyat ve kültür okulu için uygun olabilir. Okul aynı zamanda Kelt Uygarlığı altında çalışılan UNESCO tarafından tanınan, tarihi İrlanda-Gal Dili belgelerinin bulunduğu arşivin de yeri.

Galway’deki en eski öğrenci topluluğu, 1846’da kurulan ve üniversite açıldıktan bir yıl sonra kurulan edebi ve tartışmalı toplumdur.


 4. Dublin Üniversite Koleji (UCD)

Üniversite, şehrin adını dağınık kampüsler tarihinden koruduğu halde, University College Dublin şu anda başkentin dört kilometre güneyinde, Belfield’de bulunmaktadır. İrlanda’nın en büyük üniversitesinin bu konsolidasyonu, özellikle tesisteki konaklama imkanlarından faydalanabilecek birinci sınıf öğrencileri için gerçek bir kampüs deneyimine izin vermektedir.

Üniversite beşeri bilimler ve bilimler arasında araştırma konusunda mükemmellik için bir üne sahiptir. Klinik ve sağlık alanlarında, üniversite dünya çapında en iyi puan alanlardan biri.

İrlanda’nın Küresel Üniversitesi olarak da bilinir. Bu, binlerce uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitenin, dünya çapında yüzlerce üniversite ile değişim programı ve yıl boyunca etkinliklere ev sahipliği yapan Yurtdışı Bölümler programının bir sonucudur.

Kayda değer mezunlar arasında Uluslararası Af Örgütü Seán MacBride’ın kurucusu yazar James Joyce ve komedyen Dara O’Briain sayılabilir.


👉 Öğrenci Gündemi’ni Instagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu