Gündem

Savaştan Kaçan Ukraynalı Kadınlar Hakkındaki Utanç Verici Paylaşımlar ve Gelen Tepkiler

Savaş nedeniyle ülkesini terk eden Ukraynalı kadınlar hakkında yapılan sapkın paylaşımlara tepki yağdı.

21 Şubat’ı 2022 Şubat’a bağlayan gece Rusya‘nın Ukrayna‘ya giriş yapması üzerine ülkede yaşayan vatandaşlar savaştan kaçmak için ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Bu üzücü durum ve üzerine 3. Dünya Savaşı gibi korkunç ihtimallerin sözünün de geçtiği durumu hiçe sayıp Ukraynalı kadınların ülkelerini terk etmelerini fırsat bilen ve bu konuda anlamsız bir heyecana kapılan kişilerin yaptığı sözde ‘mizahi’ paylaşımlar sosyal medyada olması gerektiği üzere oldukça tepki çekti.

Ukraynalı Kadınlar Hakkında Yapılan Utanç Verici Paylaşımlar

Bazı Türk erkekleri, Ukraynalı kadınların savaş yüzünden ülkelerini terk etmelerinden ‘memnun’ maalesef ki bu şekilde düşünen, ortada ülkelerinden edilen insanlar olduğu gerçeğini göz ardı ederek sadece ülkesine başka ülkeden kadınların geleceği ihtimaline heyecanlanıp bir de bu yersiz fikrinin mizahını yaparak başkalarıyla paylaşabileceğini düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Ukraynalı kadınların Türkiye’ye gelişine sevinen, neredeyse savaş çıktığına sevinen büyük bir kesim mevcut

İşte ‘Ukraynalı kadınların Türkiye’ye gelecek’ paylaşımlarından bazıları: 👇

https://twitter.com/nasipetme/status/1497306044820856833?s=20&t=qh3tZVWj5XYY4hXRMpULcA



@1ukraynali1turk

Ukrayna’da ki savaş ve Ukraynalı kadınlar?

♬ orijinal ses – 1 Ukraynalı 1 Türk








Eğer böylesine hassas konular hakkında fikrimizi belirtiyorsak önce söylediklerimizin ne gibi anlamları olduğunu, sonuçlarının ne olabileceğini çok iyi düşünmemiz gerekiyor. En önemlisi ise savaşın gerçekliğinin ne olduğunu; savaşın tek galibinin ‘yıkım’ olduğunu asla unutmamalıyız.


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu