KPSS

KPSS Ortaöğretim 70-80 ve 90 Puan İçin Kaç Net Gerekir?

KPSS Ortaöğretim 70-80 ve 90 Puan İçin Kaç Net Gerekir?. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Ortaöğretim sınavı lise mezunu adayların Kamu Kurum ve Kuruluşlarında memur olabilmeleri için girilmesi şart olan sınavdır. KPSS ortaöğretim atamalarında kadrolar azdır bu nedenle yüksek puan almak avantajlıdır.

KPSS Ortaöğretim 70 Puan İçin Kaç Net Gerekir?

KPSS sınavlarında soruların zorluğu ve sınavın standart sapmasına göre net aralığı yıllara göre 2 puan eksik veya 2 puan fazla şeklinde değişiklik gösterebilmektedir.

KPSS Ortaöğretim sınavın da 70 puan alabilmek için 40-45 arası net yapmanız yeterli olacaktır. Birçok açıktan alım yapan kurum genellikle başvuru şartı için 70 puan sınırı koymaktadır.

İnfaz Koruma memurluğu, Mübaşirlik, Zabıt Katipliği, Belediyeler gibi kurumlar minimum 70 puan şartı aramaktadır.


KPSS Ortaöğretim 80 Puan İçin Kaç Net Gerekir?

KPSS ortaöğretim sınavından 80 puan almanız için 67-72 net arası sizin için yeterli olacaktır. Bu netlerin değişkenlik göstermesinin sebebi ise Genel kültür ve genel yetenek netlerinin sayısına bağlı olarak puanların değişkenlik göstermesinden kaynaklanmaktadır.

Çoğu zaman Genel yetenek netinin fazla olması avantaj sayılır çünkü Türkçe ve Matematik sorularından oluşan Genel Yetenek netleri daha fazla puan getirmektedir.


KPSS Ortaöğretim 90 Puan İçin Kaç Net Gerekir?

KPSS ortaöğretim mezunlarına Merkezi atamada oldukça az sayıda kadro açılmaktadır. Bu nedenle Merkezi atamada atanmak isteyen lise mezunu bir memur adayı KPSS ortaöğretim’den minimum 90 ve üstü almayı hedeflemektedir.

Lise KPSS’den 90 puan almak için 87-92 arası net yeterli olacaktır. Bu netler sınavın kolaylığı ve zorluğuna rakipleriniz ortalamasını göre +1 ya da -1 oynayabilir.


KPSS Ortaöğretim Kaç Net Kaç Puan Getirir?

KPSS ortaöğretim kaç puan getirir? sorusunun yanıtını aşağıdaki tabloda detaylı olarak görebilirsiniz?

35-45 net arası: 65-70 puan bandında getirir


45-55 net arası: 70-75 arası puan getirir


55-65 net arası: 75-80 arası puan getirir


70-80 net arası: 80-85 arası puan getirir


80-90 net arası: 80-90 arası puan getirir


90 net ve üzeri net: 90 ve üzeri puan getirir


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu