Bilgi Arşivi

Sözleşmeli Erlikten Uzman Erbaşlığa Geçiş Hakkı Var mıdır? Şartlar Nelerdir?

Sözleşmeli Erlikten Uzman Erbaşlığa Geçiş Hakkı Var mıdır? Sözleşmeli Erlikten Uzman Erbaşlığa Geçiş Şartları Nelerdir? Soruları Sözleşmeli olarak Hava, Kara, Deniz ve Jandarma Genel Komutanlığında görev yapan erler tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu hükümlerine göre belirlenen şartları taşıyan sözleşmeli erler uzman erbaşlığa geçebilmektedir. Gelin hep birlikte tüm bilinmesi gerekenleri öğrenelim.

Sözleşmeli Erlikten Uzman Erbaşlığa Geçiş Hakkı Var mıdır?

Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen personelden, kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyenler veya ayrılanlar ilgili mevzuattaki şartları sağlamak şartıyla, uzman erbaşlığa başvurabilirler. Başvuruda bulunan sözleşmeli erbaş ve erlere nitelik belgeleri, görev yerleri, hizmet süresi, eğitim durumu, takdir ve ceza durumları dikkate alınarak öncelik verilir. Sözleşmeli çavuşlar, mezuniyet kriterlerini sağlamak şartıyla uzman erbaşlığa uzman çavuş rütbesiyle başlarlar. .


Sözleşmeli Erlikten Uzman Erbaşlığa Geçiş Şartları Nelerdir?

Sözleşmeli erlerin Uzman Çavuşluğa geçiş yapabilmeleri için en az 3 yıl görev yapmaları, 29 yaşını geçmemiş olmamaları ve 3 yılın sonunda Uzman Erbaş Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Daha detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu