Blog

Öne Çıkan CV Yazmak İçin 10 İpucu

Mezun olduktan sonra birçok öğrenci için bir sonraki adım iyi bir iş elde etmektir. Bunu yapmak için, sizi kalabalığın arasından sıyrılacak ve işverenleri size çekecek birinci sınıf bir CV’niz olması gerekir. Mükemmel özgeçmiş yazmak için en iyi 10 ipucumuzu keşfetmek için okumaya devam edin.

1. Önemli Noktaları Azaltın

  • Ad Soyad
  • Mevcut iş unvanı veya ‘mezun’ / ‘öğrenci’
  • Linkedin hesabı (işverenler sizi Linkedin’de arayacaklar)
  • Adres
  • İletişim telefon numarası
  • E-posta adresi (ancak autlok ve ya hotmail.com  gibi bir şey değil – gmail gibi profesyonel bir tane yapın!)
  • Kişisel ifade / profil
  • Eğitim
  • İstihdam geçmişi / iş tecrübesi
  • Beceriler (örneğin, BİT becerileri veya iş rolü ile ilgili özel bir yazılım)

2. Bonus Puanları

  • Diller – hangi dilleri konuşuyorsunuz? Ya konuşma yoluyla ya da akıcı biçimde.
  • İlgi / deneyim – işle ilgili . Örneğin, uluslararası bir şirket için çalışmaya başvururken seyahate ilgi duymak bir avantajdır.
  • Dahil etmeyecek ilgi alanları: içmek, alışveriş yapmak, arkadaşlarla parti yapmak ve veya PS4’ünü oynamak. (İşverenlerin bunu yaptığınızı bilmeleri gerekmez!)

3. Başlık Sizsiniz !

CV’nizin ana başlığı olarak ‘CV’ veya ‘öz geçmiş’ yazmayın. Başlık sizsiniz .


4. Cevap Soruda

Anahtar kelimeleri ve cümleleri vurgulamaları  iş tanımını baştan sona okuyun.

‘Kendinden emin ve çalışkan’ birisini aradıklarını söylerlerse, kendinize özgü ve çalışkan olduğunuz kişisel ifadenizi / profilinizi yazın (yalnızca öyleyseniz!). Eğer iş seyahat fırsatları içeriyorsa, şunları yazabilirsiniz: ‘İş için seyahat etmeye istekli ve ilgiliyim’ (ancak yine de, sadece iseniz!). CV’nizin, vurguladığınız tüm anahtar kelimeleri içerdiğinden emin olun.


5. Herkesin Üç Özgeçmişi Olmalıdır

CV 1 – Yaptığın her şeyi yaz. Tüm deneyim, iş ve başarıların. Bu sürüme sahip olmak, gerektiğinde bilgileri tekrar yazmak zorunda kalmadan size zaman kazandırır.

CV 2 – CV’nizin çerçevesi. Sadece en temel bilgiler, nitelikleriniz ve en son deneyimleriniz. Mümkün olduğunca jenerik bırakın, sonra işe bağlı olarak ayrıntıları doldurursunuz.

CV 3 – İşverene gönderdiğiniz kişi. CV 2’yi başlangıç ​​noktası olarak kullanın ve bu işe uygun CV 1’den bilgileri seçin. Başarılarından bazıları büyük olabilir, ancak bu özel rolle alakalı olmalılar . CV 3 her şeyi içermeyecek, ancak işveren için en önemli detayları içerecektir.


6. İki Sayfayı Geçmeyin

İşverenler yüzlerce CV okuyor ve sıkılabiliyor, bu nedenle A4’ün iki tarafına geçmeyin. Uygun değilse, kesin. Acımasız olun. Deneyiminizi yalnızca iş tanımında belirtilen ana nitelikleri içeren madde imleriyle paylaşın. Florida’da yunusları eğitmiş olmanız şaşırtıcı olabilir, ancak bir banka iş başvurusunda bulunuyorsanız, bununla ilgili olmayan ayrıntıları okumak zorunda kalmazlar. Hobiler bölümündeki ‘Ben yunusları eğittim’ yazımı yeterince detaylıdır. 25 yıldan fazla deneyime sahipseniz, üç sayfaya geçebilirsiniz.


7. Yaratıcı Olun

Bir sanat, medya veya tasarım öğrencisiyseniz, yaratıcılığınızı CV’nizde gösterin. Grafik Tasarımcılar gibi bazı işler için başvuru sahiplerinin özgeçmişlerinin sanatsal ve benzersiz olması endüstri standardıdır. Yaratıcı yeteneğinizin kalabalıktan sıyrıldığından emin olun!

Not: Bu sadece yaratıcı endüstri işleri için uygundur. İş ve finans işleri için çok resmi kalın. .


8. Selfie Zamanı?

Özgeçmişinize kendi fotoğrafınızı eklemeniz gerekip gerekmediği hakkında çok fazla tartışma var. Bazıları yapman gerektiğini söylerken, bazıları yapmamasını söylüyor. Bunun yerine ismini ön plana çıkarabilirsin. İşverenler yüzlerce özgeçmişe bakıyor ve sizin göze çarpan ve göze çarpan bir kişi olmalı. Adın için ilginç bir yazı tipi seç ve ana odak noktası yap. Daha sonra geri kalanı için daha basit bir font kullanabilirsiniz.


9. Yazım Hataları

CV’nizi yazım hataları, yazım hataları ve dilbilgisi hataları olup olmadığını kontrol etmek için başka birini edinin. CV’nizi yazarken, ne söylemesini istediğinizi bilirsiniz ve çoğu zaman bu şekilde okursunuz. Hataları kontrol etmek için üzerine yeni bir göz seti koyun.Son olarak, mevcut telefon numaranızın CV’nizde eski numaranız üzerinde olup olmadığını iki kez kontrol edin!


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu