Kimdir

Hasan Atilla Uğur Kimdir, Nerelidir? Hasan Atilla Uğur Hayatı ve Biyografisi

Emekli albay olan Hasan Atilla Uğur Kimdir, Kaç Yaşında? merak edilenler arasında yer aldı. Katıldığı programlarda yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken Hasan Atilla Uğur hangi partiden? merak edilmekte. Oğuzhan Uğur Babası olan Hasan Atilla Uğur şuan ne iş yapıyor? gelin birlikte Hasan Atilla Uğur Hayatı ve Biyografisini öğrenelim…

Hasan Atilla Uğur Kimdir?

Bir Türk askeri olan ve emekli Albay olan vazifesini tamamlayan Hasan Atilla Uğur son günlerde en çok merak edilen isimler arasında yer aldı. Abdullah Öcalan yakalandığında ilk sorgusunu yapan Albay olarak da bilinen Hasan Atilla Uğur şuan ne iş yapıyor? merak edilmekte. Katıldığı programlarda yaptığı yorumlarla da sık sık gündeme gelmekte. 19 Aralık 1957 yılında doğan Uğur, 2022 yılı itibari ile 65 yaşındadır ve aslen Ankaralıdır.

1971 yılında Kuleli Askeri lisesinden girmiş ve bu liseden 1975 yılında mezun olmuştur. Yine aynı yıl Kara Harp Okuluna devam ederek buradan da 1979 yılında Jandarma Teğmen rütbesiyle mezun olmuştur. Piyade ve Jandarma okullarını bitirmesi ardından Foça’da komando eğitimi almış, 1981 yılından itibaren de başta Doğu ve Güney Anadolu Bölgesi olmak üzere birçok bölgede Jandarma Birlik Komutanlığı görevinde bulunmuştur.


Hasan Atilla Uğur Hayatı ve Biyografisi

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Güçbirliği’n den Antalya milletvekili adayı olmuştur. Piyade ve Jandarma okullarını bitirdikten sonra Foça’da komando eğitim aldı. 1981 yılından itibaren başta Doğu ve Güney Anadolu Bölgesi olmak üzere birçok bölgede Jandarma Birlik Komutanlığı görevinde bulundu.

1998 yılında Antalya’ya inen teröristlerin etkisiz hale getirilmesini sağlayan birliğin komutanıydı. 1999 yılında Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen Abdullah Öcalan’ın İmralı Adası’nda sorgusunu yaptı. 2002-2004 yılları arası Jandarma Teknik İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulundu. Jandarma Genel Komutanlığı Teknik İstihbarat Daire Başkanı görevindeyken Gülen Hareketi ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlayarak üst makamlara sundu. 2004-2005 yılları arası Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, 2005-2007 yılları arasında da Çanakkale Eğitim Alay Komutanlığı görevinde bulundu. 2007 yılında bu görevde Albay rütbesindeyken kendi isteğiyle emekli oldu.

Pakize Uğur ile evli olan Hasan Atilla Uğur‘un rütbesi Jandarma Kıdemli Albay’dır.

Hasan Atilla Uğur Kitapları

  • 2019: Dün Bugün Yarın: Bu Kırk Yıllık Uykudan Uyanma Vakti Geldi!
  • 2019: Abdullah Öcalan’ı Nasıl Sorguladım / İşte Gerçekler
  • 2022: Sorgu Odasında Apo

Twitter 👉 Hasan Atilla Uğur 


İlginizi Çekebilir 👇

👉 Levent Gültekin Kimdir, Nerelidir? 

👉 Engin Altay Kimdir, Nerelidir? 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu