Yaşam

Mometix Burun Spreyi Ne İşe Yarar? Mometix Burun Spreyi Kaç Gün Kullanılır?

Mometix Burun Spreyi Ne İşe Yarar? Mometix Burun Spreyi Kaç Gün Kullanılır?. Mometix burun spreyi mevsimsel ya da mevsimsel olmayan alerjik rinitin, burun tıkanıklığı, hapşırma, kaşıntı ve burun akıntısı gibi nazal etkilerinin tedavisinde ve önlenmesinde ve ayrıca burun mukozasının kronik enflamasyonu olarak tanımlanan nazal polipozis tedavisinde kullanılır. Mometix Burun spreyi 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanımına uygun değildir. Peki Mometix Burun Spreyi Kaç Yaş İçin Kullanıma Uygundur? Mometix Burun Spreyi Kullanıcı Yorumları… Gelen hep birlikte Mometix hakkında tüm bilinmesi gerekenleri öğrenelim…

Mometix Burun Spreyi Ne İşe Yarar?

Memotix 50 mikrogram mometazon furoat monohidratın homojen sulu süspansiyonunu içeren 18 ml kapasiteli HDPE şişede bulunan ölçülü doz nazal spreydir. MOMETİX AQ‘nun etkin maddesi olan mometazon furoat monohidrat, bir kortikosteroiddir. Solunum yolunda, havadaki alerjenler ve tahriş edici maddelere karşı oluşan enflamasyon reaksiyonlarını azaltır.

MOMETİX AQ, mevsimsel ya da mevsimsel olmayan alerjik rinitin, burun tıkanıklığı, hapşırma, kaşıntı ve burun akıntısı gibi nazal etkilerinin tedavisinde ve önlenmesinde ve ayrıca burun mukozasının kronik enflamasyonu olarak tanımlanan nazal polipozis tedavisinde kullanılır. MOMETİX AQ 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Bu yaşın altındaki çocuklarda etkinliği ve güvenilirliği kanıtlanmamıştır.


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

Mometix Burun Spreyi Nasıl Kullanılır?

MOMETİX AQ mevsimsel alerjik rinit ya da yıl boyu süren rinit tedavisi: Her burun deliğine günde bir kez iki püskürtme (50 mikrogram/1 püskürtme) olarak uygulanır.

Nazal polipozis tedavisi: Önerilen günlük doz her burun deliğine günde iki kez iki püskürtme (50 mikrogram/1 püskürtme) olmak üzere 400 mikrogramdır.

  1. Şişeyi yavaşça çalkalayınız ve kapağını çıkarınız.
  2. MOMETİX AQ’nun ilk kullanımda düzgün bir şekilde püskürdüğü görülünceye kadar yaklaşık 10 kez boşa sıkarak kullanıma hazırlayınız
  3. Burnunuzu yavaşça temizleyiniz.
  4. Burun deliğinin birini kapatarak sprey pompasının ucunu diğer burun deliğinize yerleştiriniz
  5. Başınızı hafifçe öne eğerken şişeyi dik tutunuz.
  6. Burnunuzdan yavaşça nefes almaya başlayınız ve nefesinizi içeri çekerken parmaklarınızla BİR kere bastırarak burnunuza püskürtünüz.
  7. Nefesinizi ağzınızdan veriniz.
  8. 5. basamaktaki işlemi aynı burun deliğine bir kez daha tekrarlayınız.
  9. Şişeyi burun deliğinden uzaklaştınız ve nefesinizi ağzınızdan veriniz.

Çocuklarda kullanımı

2-11 yaş arasındaki önerilen günlük doz her burun deliğine günde bir püskürtme (50 mikrogram) olmak üzere toplam 100 mikrogramdır.


Mometix Burun Spreyi Fiyatı 2024

Mometix Burun Spreyi tüm eczanelerde 29, 81 TL satılmaktadır.


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.

İlginizi Çekebilir 👇

👉 Apfecto Göz Damlası Ne İşe Yarar?

👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu