Blog

Beyin Gücünüzü Artırmanın 5 Etkili Yolu

Bir spor salonuna girdikten sonra koçum bana “Beyin de inşa edebileceğiniz bir kas” dedi. Ancak, ironik bir şekilde bana beyin için süper-kazanıcı ya da yüksek verimli bir protein satmasını istedi, sadece gülümsedi ve bazı ağırlık plakaları üzerinde satranç tahtası. Bu, tüm zamanların en iyi alıcısı olduğunu söyledi. Yıllar boyunca bir satranç ustası ünvanı kazandım, ancak satranç beyin gücünün sadece bir veya iki yönünü geliştirebileceğini fark ettim – bellek ve stratejik görüş – diğer becerilerin (hayal gücü, algı, gözlem ve zihinsel hesaplama gibi) başkaları tarafından eğitilmesi gerekir anlamına geliyor. Beyin gücümü geliştirmek için birçok farklı yol denedim ve sonuçları bu makalede sizlerle paylaşmak istiyorum.

1. Satranç (elbette)

Yukarıda bahsettiğim gibi, bu eski oyun hafıza ve stratejik görüş için büyük yararlar ile beyin gücünü artırabilir. Bu becerilerden birincisi, bellek, art arda 10 ila 30 hamle olan binlerce varyasyonu kapsayabilecek yüzlerce satranç açılışını (ilkleri) keşfederek eğitilir. Satranç ustaları, bilgisayarların tüm olumsuz senaryoları hesapladığı gibi onları da öğrenmelidir, çünkü bir rakibi yanlış bir hamle için nasıl cezalandırmanın bilgisi çok önemlidir.Stratejik vizyon gelince, satranç oyuncularının pek çok hamle yapması gereken bir oyunu analiz etmek ve satranç kompozisyonunu doğru bir şekilde değerlendirmek zorunda olduğunu kabul etmeliyiz. Kesin hesaplamalar mümkün olmasa bile, oyuncular her hareketin avantajlarını veya dezavantajlarını yaklaşık kriterleri göz önünde bulundurarak tahmin edebilir: piyon sırası, açık çizgiler, satranç tahtasının ortasını yakalama vb.


2. “Beynini Eğitin: Daha İyi Bir Beyin için 60 Gün”

Beyin gücünü artırmak için en sevdiğim ikinci araç Japon sinirbilimci Kawashima Ruta’nın kitabı. Kitabın zorlukları arasında “14-7” veya “7×9” gibi basit matematiksel hesaplamaları çözme, kelimeleri ezberleme ve yüksek sesle 1’den 120’ye kadar sayıları sayma yer alıyor.Sesler kolay değil mi? Ancak tüm bu egzersizler zamana karşı yapılmalıdır. Bu, kitabın tamamı için önemli bir fikir: beyin jimnastiği egzersizlerini olabildiğince hızlı yapın. Ruta, insan beynini araştırıyor ve sayısız deneyden sonra, bir zaman açığının beyinde bazı yüksek yoğunluklu işlemleri yürüttüğü sonucuna varmıştı. Sadece 1 dakika 20 saniyede 40 basit hesaplama yapmayı deneyin ve göründüğü kadar kolay olmadığını göreceksiniz!


3. Okuma

Beyin gücünü arttırmanın kitap yetiştirmekten daha etkili bir yolunu bilmiyorum. Hayal etmeye çalışın: akıllı insanlar bilgi toplamak, yorumlamak ve kitap sayfalarında paylaşmak için yıllarca ya da on yıllar harcadılar. Ve şimdi tek bir tıklamayla birinin hayatını çalıştırabiliriz! Herhangi bir konuda herhangi bir bilgi beyninizi beslemek için erişilebilir. Kullanın.


4. Yabancı dil öğrenmek

Biliyorum, bu çok zor bir iş ve pek çok kişi “Ah, diller için bir tesisim yok” diyor. Fakat mesele şu ki, diller için benzersiz yeteneklere ihtiyacınız yok – bunları geliştirmek için dillere ihtiyacınız var ”değil – eşsiz ”yetenekler. Dil, matematik veya satrançla aynıdır, bir çocuk basit hesaplamalar veya hamlelerle başladığında bunları inanılmaz formüller ve güzel satranç oyunları ile birleştirir. Dil öğrenmeye başladığınızda asla durmayacaksınız!


👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu