Yaşam

Saç Dökülmesine Karşı En İyi İlaçlar 2023

Son zamanlarda birçok kişi saç dökülmesinden şikayetçi. Kadınlar bu soruna daha duyarlıdır. Saç dökülmesine karşı şampuanlar ve maskeler işe yaramazsa, sorunu çözmek için bir kozmetikçi , dermatolog veya trichologist danışmalısınız. Kellik nedenini belirledikten sonra uzman, saç dökülmesi için uygun ilacı reçete edecektir. İşte saç dökülmesine karşı kullanabileceğiniz en etkili ilaçlar….

Saç dökülmesi için kullanılan en etkili ilaçlar nelerdir?

Rinfoltil

İlaç, palmiye meyve özünden yapılır. Doğal bir bileşen olan alfa redüktaz, saç dökülmesini kademeli olarak azaltan doğal bir inhibitördür. Tedavi süresi 1 aydır. İlaç yemeklerden önce günde 1 tablet alınır.


Selensin

Yaygın saç dökülmesi ilaçları arasında. Diğer ilaçlarla birlikte reçete edilir.

B grubu (B12, B5, B2, B6), E, ​​C, D vitaminleri bakımından zengindir. Saç derisine kan akışını normalleştirir, metabolizmayı hızlandırır. Yemeklerden sonra günde 1 kapsül alın. Saç dökülmesine karşı en popüler ve etkili vitaminlerden biridir.


Revalid Kapsül

Metabolizmayı hızlandırır. Hamilelikte ve doğumdan sonra saç dökülmesine karşı savaşır Tedavi için günde 3 defa 1 kapsül alın. Kurs 3 ay sürer.


Alerana

Organik asitler, mineraller ve vitaminler içerir Gece ve gündüz formları var. Day serisi saçı besler ve güçlendirir, çevrenin olumsuz etkilerinden korur. Gece serisi ile saçlara parlaklık verir, saç köklerinde kan dolaşımını hızlandırır. Her formda günde 1 kapsül alın.


Aminxyl

Kolajenin sertleşme sürecini engeller, saç köklerine kan akışını iyileştirir. Bu ilaç saça 6 hafta boyunca günde 3 defa uygulanır.


Migliorin

Vitamin kokteylleri ve şifalı bitki özlerinden (papatya, enginar, yabani at, büyük yaban turpu, dazi) yapılır. Lamba haftada iki kez temiz saça sürülmelidir. İşlem 8-10 defa tekrarlanabilir.


Nouvelle Ultra Damla ampul

Kırmızı ginseng özü topikal kullanım içindir. Kafa derisine sürtülmüş. İlaç, deri altı kılcal damarlardaki kan akışını artırır, saç köklerinin büyümesini hızlandırır.


Mival kremi

Lokal olarak yani dökülme olan bölgeye uygulanır. Kellik ve sıcak saç dökülmesine karşı ilaçlar arasında yüksek etkisi ile öne çıkmaktadır. 10 doğal uçucu yağ ve öz içerir Krem saç derisine açık kırmızı olana kadar sürülür. Ciltte emer 4 saat sonra şampuanla durulayın.


Losyon Spektral DNC-L

Aktif bileşenler, minoksidil, aminoksil, adenosin, prosianidler ve arginin’dir. Saç derisi üzerinde karmaşık bir etkiye sahiptir. 4. derece kelliklerde çok etkilidir. Günde iki kez saç derisine uygulayın. Kullanmadan önce çalkalayınız.


Silocast losyon

Saç derisi ve saçtaki nem dengesini düzenler, kuruluğu, kırılmayı ve dökülmeyi önler Losyon, günde iki kez pamuk yardımıyla saç derisine uygulanmalıdır.


Rinfoltil

Saç dökülmesini önleyici şampuan Hafif kellik için reçete edilir. Tedavi süresi 3 aydır. Şampuan haftada iki kez kullanılmalıdır.


Not: Saç yoğun ve düzenli bir şekilde dökülüyorsa öncelikle sebebini ortadan kaldırın. Evde bilinçsizce aldığınız ilaçlar işe yaramayacaktır. Bu sorunu çözmek için yalnızca bir uzmana danışın.


👉 Öğrenci Gündemi’ni Instagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu