Bilgi Arşivi

2024 Cimer Şikayet Hattı Numarası Nedir? Cimer Şikayet Nasıl Yapılır?

2024 Cimer Şikayet Hattı Numarası Nedir? Cimer Şikayet Nasıl Yapılır? CİMER yani “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi” şikayet hattı numarası ve Cimer şikayet formu sayesinde şikayetlerinizi gerekli mercilere iletebilirsiniz. Cimer şikayetleriniz direk Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine gitmektedir.

2024 Cimer Şikayet Hattı Numarası Nedir?

CİMER’e yaptığınız şikayet ve ihbarlar Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi tarafından incelenir ve ilgi kuruma gönderilir. İlgili kurum şikayetin çözümü için gerekli adımları atar ve size 30 iş günü içerisinde cevap verilir.

Cimer şikayetlerinizi Cimer Şikayet Hattı Telefon Numarası üzerinde ve Cimer şikayet formu ile iletebilirsiniz. Cimer şikayet hattı numarası ALO 150 sayesinde şikayet ve önerilerinizi iletebilirsiniz.

Ücretsiz ALO 150 Cimer şikayet hattını aradıktan sonra iletmek istediğiniz konu hakkında ayrıntılı bilgi vermeniz gerekir. Vereceğiniz bilgilerin şikayet değerlendirme aşamasında önemli olduğunu unutmayınız. Bilgi verdikten sonra size bir numara verilir ve bu numara sayesinde e-devlet üzerinden şikayetinizin ne durumda olduğu kontrol edebilirsiniz.

Eğer Cime’e yaptığınız şikayeti iptal etmek isterseniz tekrar  Cimer şikayet hattı numarası ALO 150 aranarak, şikayet numaranızı ileterek iptalini gerçekleştirebilirsiniz.


Cimer Şikayet Nasıl Yapılır?

Şikayetlerinizi, önerinizi veya bilgi edinmek istediğiniz konuları Cimer üzerinden yapmak isterseniz bunun 3 farklı yok bulunmaktadır. Size en kolay yolu seçerek Cimer’e ulaşabilirsiniz.

İnternet Üzerinden Başvuru: www.cimer.gov.tr

Cimer şikayetlerinde en çok tercih edilen yöntem cimer.gov.tr adresi üzerinden şikayet formu doldurmaktır. Cimer web sitesine girdikten sonra “Başvuru Yap” butonu tıklanarak T.C. Kimlik Numarası, ad-soyad, doğum tarihi, kimlik seri numarası ve cep telefonu bilgileri girildikten sonra başvuru sahibinin cep telefonuna gönderilen onay kodunun doğrulanması ile birlikte başvuru sahibi başvuru ekranına yönlendirilmektedir. Açılan sayfada şikayet, öneri vs. gibi iletmek istediklerinizi açıklayıcı şekilde yazıp gönderebilirsiniz.


Şahsen Müracaat

Cimer’e iletmek istediğiniz şikayetlerinizi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bölge müdürlükleri ve iletişim büroları, yurt dışı temsilcilikleri, bakanlık, valilik ve kaymakamlıklarda oluşturulan halkla ilişkiler bürolarına şahsen müracaat ederek iletebilirsiniz.


Cimer Şikayet Hattı Telefon Numarası Alo 150

Cimer’e iletmek istediğiniz şikayetleriniz ALO 150 üzerinden kolayca iletebilirsiniz. ALO 150 ile direk Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine bağlanırsınız ve yetkili personellere şikayetlerinizi bildirebilirsiniz.


CİMER Şikayet Sorgulama Nasıl Yapılır?

CİMER’e yaptığınız şikayetleri şikayet dilekçesi yazarken size verilen ‘takip no’ ile e-devlet sorgulama ekranından süreçleri ve cevapları görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca ALO 150 hattı üzerinden dilekçeniz ya da başvurunuzun durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

CİMER Başvuru Sorgulama


İlginizi Çekebilir 👇

👉 CİMER Şikayet Sonucu Ne Olur?

👉 Hakaret Sayılmayan Kelimeler 2024 

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu