KYK

KYK Yurt Değiştirme Nasıl Yapılır? KYK Yurt Nakil Dilekçe Örneği

KYK Yurt Değiştirme Nasıl Yapılır? KYK Yurt Nakil Dilekçe Örneği. Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler çeşitli sebeplerden dolayı yurdunu değiştirmek istemektedir. Yurdunu değiştirmek isteyen öğrenciler KYK yurt nakil dilekçesi yazarak ya da e-devlet üzerinden Kredi/Burs Nakil başvurusu sayfasından yurt nakil başvurusunda bulunulabilmekte.

KYK Yurt Değiştirme Nasıl Yapılır?

 

Özellikle İstanbul gibi şehirlerde okulu Anadolu yakasında iken yurdu Avrupa yakasında çıkabiliyor. Ve bu durum da öğrencileri yurt değiştirmeye yönlendirmektedir. Bunun yanında tam KYK yurtlarında kalan öğrencilerin odalarındaki kişi sayısının fazlalığı olsun, yaşam standartları olsun bunlara ayak uyduramayan öğrencilerde yurt değiştirmek için başvuruda bulunduklarını görmekteyiz. Yurt değiştirme işleminizi 2 şekilde gerçekleştirebilirsiniz:

  1. Şehriniz de bulunan KYK Bölge Müdürlüğüne giderek dilekçenizi vermeniz gerekmektedir. Geçmek istediğiniz 3 yurdu sayfa üzerinde sıralayarak başvuruda bulunabilirsiniz. Ne kadar önce dilekçenizi erken verirseniz geçişiniz o kadar kolaylaşabilir.
  2. Online olarak Yurt nakil başvurusunda bulunmak için e-devlet üzerinden “Kredi/Burs Nakil başvurusu” sayfasında istenilen gerekli bilgileri girerek işlemi tamamlamak. Başvuru bu kadar basit ama bu yöntemde geçmek istediğiniz yurdu seçebilmeniz mümkün değildir. Bu yöntemi okul değiştirdiği için yurt değiştirmek isteyen öğrencilerin seçmesi daha mantıklıdır. Üniversiteye uzaklık gibi nedenlerle nakil talebinde bulunacak öğrenciler 1. yöntemi seçmelidirler.

KYK Yurt Nakil Başvurusu Dilekçe Örneği

Nakil başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler aşağıda bulunan nakil başvurusu dilekçe örneğini PDF formatında indirip istenilen bilgileri eksiksiz doldurarak. KYK Bölge Müdürlüklerine giderek teslim edebilirler.

KYK Yurt Nakil Başvurusu Dilekçe Örneği 1 PDF İndir


Örnek: 2

KYK Yurt Nakil Başvurusu Dilekçe Örneği 1 PDF İndir


İlginizi Çekebilir  👇

👉 KYK Yurdunda İzin Nasıl Alınır? 

👉 Öğrenci Gündemi’ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu