Kimdir

Özgen Nama Kimdir, Nerelidir? Özgen Nama Hayatı ve Biyografisi

Özgen Nama Kimdir, Nerelidir? Özgen Nama Hayatı ve Biyografisi. Siyasi kariyeri ile tanınan Özgen Nama Kaç Yaşında? merak edilenler arasında yer aldı. Bu yazımızda Özgen Nama hakkında tüm bilinmesi gerekenleri paylaştık.

Özgen Nama Kimdir?

Son günlerde en çok merak edilen isimler arasında yer alan Özgen Nama Kimdir? Genel olarak siyasi kimliği ile bilinen Özgen Nama 1975 yılında Kars’da Doğdu. Kars’ın neresinden merak edenler için belirtelim ki; Susuz ilçesi Kurugöl (Gölveren) köyündendir. 2023 yılı itibari ile 48 yaşındadır ve aslen Karslıdır. Eğitim hayatından bahsedecek olursak; İlk , Orta ve Lise eğitimini İstanbul Kartal’da tamamladıktan sonra Üniversite hayatına SDÜ Süleyman Demirel Üniversitesi’ n de devam etmiştir.

SDÜ Muhasebe bölümünden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde ikinci üniversitesini bitirdi. Aslında siyasi hayatı lise yıllarında başlayan Nama, o yıllarda Samandıra SHP Belde örgütünde başlayıp ardından ise SHP Samandıra Gençlik Kolları Başkanlığı ve SHP Kartal Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.


Özgen Nama Hayatı ve Biyografisi

Bir dönem SHP-CHP birleşmesinin ardından ise CHP Kartal Gençlik Kolları sekreteri ve sonrasında ise CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Sekreterliği görevlerinde bulundu. siyasi kimliğine CHP’ de devam eden Nama, İki dönem üst üste CHP Kartal İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde de bulundu. Bununla birlikte Özgen Nama bir dönem Samandıra CHP Belde Başkanlığı da yapmıştır.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde Sarıgazi, Samandıra ve Yenidoğan beldelerinin birleştirilmesinden sonra oluşan Sancaktepe’de Belediye Meclis üyeliğine aday oldu. Yapılan seçimlerin ardından  Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildi. Özgen Nama, hali hazırda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP Grup Yöneticisi ve Sözcülüğü görevini sürdürmektedir. Bununla birlikte Özgen Nama bir dönem Samandıra CHP Belde Başkanlığı da yaptı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Nama, Cumhuriyet Halk Partisi’ni Sancaktepe’de parti örgütüyle birlikte iktidara taşıyacağına olan inancı ve ailesinden, parti örgütünden, arkadaşlarından, sokağından, mahallesinden ve Sancaktepeli tüm hemşerilerinden almış olduğu güç ile 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı oldu.

Twitter 👉 Özgen Nama 


👉 Bahadır Erdem Kimdir, Nerelidir? Bahadır Erdem Hayatı ve Biyografisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu